Pełnoziarniste Cynamonowe Lepkie Bułeczki

Pełnoziarniste Cynamonowe Lepkie Bułeczki
Pełnoziarniste cynamonowe lepkie bułeczki to bezmleczne przepis z 18 porcjami. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 6G białka, oraz 18g tłuszczu. Na 59 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi ci to Epikurious. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz aktywne drożdże, nektar z agawy, ekstrakt z migdałów i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest solidne. Spróbuj Pełnoziarniste Cynamonowe Lepkie Bułeczki, Lepkie Bułeczki Cynamonowe, oraz Lepkie Bułeczki Cynamonowo-Orzechowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby nadzienie, w dużej misce, za pomocą miksera elektrycznego, masło śmietankowe z nektarem z agawy, aż będzie gładkie, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Dodać cynamon i mąkę i dobrze wymieszać. Wymieszać orzechy włoskie i rodzynki. Przechowywać w lodówce, aby utwardzić mieszaninę przez minimum 2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna, Plus Mąka StołowaMąka Uniwersalna, Plus Mąka Stołowa
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
3
Zacznij ciasto gotując ziemniaki we wrzącej wodzie przez 25 do 30 minut, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
4
Odcedzić, rezerwując 3/4 szklanki wody skrobiowej. Rozgnieść ziemniaki i zarezerwowaną wodę, aż będzie gładka. Odstawić i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
5
Umieść drożdże, ciepłą wodę i 2 łyżki nektaru z agawy w robocie kuchennym. Pulsuj kilka razy, aby rozpuścić drożdże.
Składniki, których będziesz potrzebować
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)1 1/4 Szklanki Ciepłej Wody (od 44 Do 48 Stopni Celsjusza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
6
Niech ta mieszanina siedzieć około 10 minut, lub do spienienia.
7
Dodać schłodzone puree ziemniaczane, mleko, Pozostałe ¼ szklanki agawy nektar, roztopione masło, i sól. Pulsuj kilka razy, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo PokruszoneCiasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
8
Dodaj trochę mąki na raz, pulsując, aby wymieszać, aż powstanie miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
9
Ciasto przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Delikatnie ugniatać ręcznie przez około 1 minutę lub aż będzie gładka i elastyczna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
10
Zagniecione ciasto umieść w lekko naoliwionej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
11
Odstawić na 20 minut. Rozwałkuj ciasto i przekręć do miski, aby pokryć je olejem. Przykryj miskę folią i umieść w obszarze wolnym od przeciągów, aby się podnieść.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
PunchPunch
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Niech ciasto rośnie, aż podwoi się luzem, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
13
Gdy ciasto rośnie, przygotować glazurę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
14
Umieść wszystkie składniki glazury w robocie kuchennym i zmiksuj na gładką masę, około 1 minuty. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. Po schłodzeniu mieszanina lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
15
Aby przygotować lepkie bułeczki, ułóż 2 prostokątne patelnie z galaretką z pergaminem i lekko spryskaj sprayem z oleju rzepakowego. Delikatnie rozwałkuj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę1 średnia Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Drobną Kostkę
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
PunchPunch
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
16
Rozwałkuj na lekko posypanej mąką powierzchni roboczej, tworząc prostokąt o wymiarach 18 na 20 cali. (Ciasto będzie lepkie do pracy.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
17
Rozłóż mieszankę wypełniającą na cieście, pozostawiając 1-calową granicę ze wszystkich stron. Zaczynając od długiej strony, ostrożnie rozwałkuj ciasto, aby uformować długą kłodę. Pokroić dziennik na 18 równych kawałków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
18
Ułóż plastry na przygotowanych patelniach z krawędziami rolek lekko stykającymi się ze sobą. Napełnij 1 patelnię całkowicie przed rozpoczęciem następnego, aby większość rolek pasowała do siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
19
Blaty posmarować roztopionym masłem. Przykryć wilgotną ściereczką kuchenną i umieścić w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu. Pozostawić rolki do wzrostu przez 40 do 45 minut, aż podwoi się rozmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
20
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
21
Gdy bułki są całkowicie podniesione, piec przez 25 minut, lub do lekko złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
22
Niech rolki ostygną na patelniach przez 10 do 15 minut przed skropieniem glazurą. Delikatnie rozłóż, aby służyć. Najlepiej podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
23
Resztki rolek przechowuj w lodówce i podgrzewaj w piekarniku o temperaturze 177° przez 10 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
24
Przedruk za zgodą pieczenia z nektarem z agawy: ponad 100 przepisów z wykorzystaniem słodzika Nature ' s Ultimate autorstwa ani Catalano. Copyright © 2008 by Ania Catalano; photography © 2008 by Lara Hata. Wydany przez Celestial Arts, imprint The Crown Publishing Group, oddział Random House, Inc., Nowy Jork.Ania Catalano jest absolwentką The Natural Gourmet School of Cooking w Nowym Jorku i właścicielką Gourmet Whole Foods Catering and Cooking School w Milford, Connecticut.
Składniki, których będziesz potrzebować
0,5 łyżeczki Soli0,5 łyżeczki Soli
SłodzikSłodzik
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia16
Magazyn