Pesto Szparagowe Fettuccine
Pesto ze szparagów Fettuccine może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 666 kalorii, 32G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na 3,16 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz czosnek, parmezan, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 78%, co jest dobre. Spróbuj Fettuccine z Pesto, szparagami i karczochem, Fettuccine ze szparagami, Zielonym Pesto z buraków i gotowanym jajkiem, oraz Fettuccine Ze Szpinakowym Pesto dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 5-do 6-quart patelni, doprowadzić o 3 quarts wody do wrzenia na dużym ogniu. Zerwać i wyrzucić twarde końce szparagów.
Do wrzącej wody dodajemy szparagi. Gotować, uncovered, aż ledwo przetargu na gryzienie, 4 do 5 protokół. Szczypcami wyjąć szparagi i odcedzić; lekko ostudzić.
W blenderze lub robocie kuchennym połącz sok z cytryny, olej, czosnek i bazylia. Powrót wody w patelni do wrzenia.
Dodaj fettuccine. Gotować, odkryte, aż ledwo przetargu ugryźć, o 3 protokół.
W międzyczasie, ukośnie przyciąć góry 3 do 4 cale szparagów włócznie.
Końcówki szparagów umieścić w durszlaku. Grubo posiekać łodygi i dodać do blendera wraz z 6 łyżkami gorącej wody z patelni makaronu. Wirować, aż będzie gładka.
Makaron odcedzić na durszlak zawierający końcówki szparagów.
Końcówki i makaron przenieść do miski.
Szparagi polać makaronem i wymieszać.
Dodaj sól, pieprz i ser do smaku.