Pesto lasagne ze szpinakiem i pieczarkami
Pesto lasagne ze szpinakiem i grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 23G tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.05 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, grzyby cremini, komercyjne pesto i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć jajko można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Lazania z indyka ze szpinakiem i pieczarkami - 6 punktów, Szpinak, Pesto I Fontina Lasagne, oraz Lasagne szpinakowa z pesto z orzecha włoskiego.
Instrukcje
Ułóż szpinak w parowarze warzywnym; para, przykryta, 3 minuty lub aż szpinak zwiędnie.
Odcedzić, wycisnąć do sucha i grubo posiekać.
Połącz szpinak, grzyby i pesto w średniej misce, mieszając, aby połączyć; odstawić.
Połącz mozzarellę, provolone, ricotta i ubite jajko w średniej misce, dobrze mieszając, aby połączyć. Wymieszać 1/4 szklanki parmezanu i odstawić.
Połączyć sos do makaronu i sos pomidorowy w średniej misce.
Rozprowadź 1 szklankę mieszanki sosu do makaronu na dnie 6-litrowej owalnej kuchenki elektrycznej pokrytej sprayem do gotowania. Ułóż 3 makaron na mieszaninie sosu makaronowego; top z 1 szklanką mieszanki sera i 1 szklanką mieszanki szpinaku. Powtórz warstwy, kończąc mieszanką szpinaku. Ułóż 3 makaron nad mieszaniną szpinaku; top z pozostałą 1 mieszanką serową i 1 mieszanką sosu do makaronu.
Umieść pozostałe 3 makaron nad mieszaniną sosu; rozłóż pozostałą mieszankę sosu nad makaronem.
Posypać pozostałą 1/2 szklanki parmezanu. Przykryć pokrywką; gotować na niskim 5 godzin lub do zakończenia.