Pesto
Pesto może być tylko przyprawa szukasz. Jedna porcja zawiera 292 kalorie, 13g białka, oraz 25 g tłuszczu. Na 3,46 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól, oliwę z oliwek, orzechy włoskie i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Pesto & Cranberry Pulpety z indyka z sosem jogurtowym Pesto, Pasta con il pesto alla Trapanese (pesto pomidorowo-migdałowe), oraz Jak zrobić rozjaśnione Pesto: a dla kremowego Pesto z awokado z bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść orzechy włoskie, pignolis i czosnek w misce robota kuchennego wyposażonego w stalowe ostrze. Proces przez 30 sekund.
Dodaj liście bazylii, sól i pieprz. Po uruchomieniu procesora powoli wlewaj oliwę do miski przez rurkę zasilającą i przetwarzaj, aż pesto zostanie dokładnie przecierane.
Dodaj parmezan i puree na minutę.
Podawać lub przechowywać pesto w lodówce lub zamrażarce z cienką warstwą oliwy z oliwek na wierzchu.