Pesce Lupo Al Forno (pieczony okoń morski z szałwią)
Need a pescatariańskie danie główne? Pesce Lupo Al Forno (pieczony okoń morski z szałwią) może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Na 11,51 zł / porcja, ten przepis okładki 48% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 1095 kalorii, 125g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Ten przepis z Recipezaar ma 1 fanów. Jeśli masz masło, sól i pieprz, szałwia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pesce Lupo Al Forno (Pieczony Okoń Morski Z Szałwią), Pesce al forno con patate (ryba pieczona w piecu z ziemniakami), oraz Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik (425F, 220C). w odpowiednim piekarniku roztopić 1 łyżkę masła w oliwie z oliwek.
Cytrynę pokroić w plasterki.Oczyścić okonia morskiego i posypać trochę soli do jamy, a także 1 gałązkę szałwii.Ogon płetwy pokrywamy całkowicie solą. Wygląda to ładnie i pozwoli uniknąć pieczenia ogona płetwy podczas pieczenia.Przełóż rybę w mieszaninie masła z oliwą z oliwek po obu stronach i włóż rybę do naczynia. Lekko sól i pieprz górnej stronie.Umieść rybę w piekarniku na 10 minut.Wyjmij rybę z piekarnika i odwróć. Ułóż cztery pozostałe gałązki szałwii wokół i pod rybą.
Dodać plasterki cytryny, ale umieścić je bardziej na granicy naczynia.Teraz przykryj górną stronę bułką tartą i lekko naciśnij je na rybę, aby lepiej się trzymały.Ułóż pozostałą łyżkę masła na bułce tartej i włóż rybę ponownie do piekarnika na kolejne 10 minut lub do czasu, aż ryba zostanie zrobiona.Ryba odbywa się, gdy płetwa grzbietowa może być łatwo usunięta.
Podawać na gorąco z jeszcze skwierczącym masłem.Uwaga na bułce tartej: robię je samodzielnie, ponieważ do tego dania powinny być grube. Weź suszony biały chleb i pokrój go w bardzo cienkie plasterki. Następnie rozbij go na większe bułki tartej.Uwaga na piekarniku udowodnione danie: używam piekarnik udowodnione półmisek do tego przepisu. Więc mogę podawać prosto z piekarnika. Patelnia z piekarnikiem nadaje jej bardziej rustykalny widok.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla Seabass. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Alzacja Willm Pinot Gris Reserve z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 16 dolarów za butelkę.
![Alsace Willm Pinot Gris Reserve]()
Alsace Willm Pinot Gris Reserve
Intensywny złoty kolor z nutami ochry, wino ma nos dojrzałych owoców, pigwy. W ustach atak jest elastyczny i pełny, z nutami miodu i przypraw. Końcowy doskonale równoważy cukier i kwasowość.Połącz to wino ze smażonymi na patelni foie gras, grillowanymi lub pieczonymi białymi mięsami (wieprzowina, cielęcina), królikiem, drobiem w sosie śmietanowym, wędzonymi rybami, potrawami z grzybów, takimi jak risotto.