Perłowy Kuskus z jesiennymi warzywami i karmelizowaną cebulą

Perłowy Kuskus z jesiennymi warzywami i karmelizowaną cebulą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj perłowego kuskusu z jesiennymi warzywami i karmelizowaną cebulą. Ten bezmleczny i wegetariański przepis służy 6 i kosztuje $3.7 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 740 kalorii. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz oliwę z oliwek, kminek, wywar warzywny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć laski cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Karmelizowana Cebula Perłowa, Grillowane krewetki i warzywa z perłowym kuskusem, oraz Pieczony kurczak z czerwonymi winogronami, karmelizowaną cebulą perłową i sosem Port Pan dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zrobić karmelizowaną cebulę: umieścić cebulę na dużej patelni z 1/2 szklanki wody, przykryć i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej i gotować, pod przykryciem, aż zmięknie, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Zdjąć przykrycie i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż płyn odparuje i cebula będzie złota. Zwiększyć ogień do średnio-wysokiej, dodać oliwę z oliwek, i gotować, mieszając, aż głęboki złoty. Tymczasem rodzynki moczyć w gorącej wodzie 15 minut; odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
RodzynkiRodzynki
CebulaCebula
WodaWoda
3
Wymieszać przyprawy i miód; następnie wymieszać rodzynki i gotować, mieszając, aż orzechowy brązowy, o 5 protokół. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
PrzyprawyPrzyprawy
MiódMiód
4
Zrób kuskus i warzywa: podziel marchew i cukinię na pół; pokrój na 1 1/2 cala. sztuk. Połowę jalapeo (seed go, jeśli chcesz mniej ciepła). Obrać i ćwierć rzepy. Skórki i pestki squasha; pokroić w 1-w. kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KuskusKuskus
CukiniaCukinia
MarchewMarchew
RzepaRzepa
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
5
Rozgrzać oliwę w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj 1 łyżeczkę. sól, pieprz, szafran, kminek i laski cynamonu i smażyć, mieszając, 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
SzafranSzafran
PieprzPieprz
KminekKminek
SólSól
7
Dodać bulion warzywny i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
8
Dodaj marchew, rzepa, i jalapeo i dusić, pokryte, 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
RzepaRzepa
9
Dodać Kabaczek i cukinię i gotować, pod przykryciem, aż wszystkie warzywa będą miękkie, ale nie rozpadają się, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
CukiniaCukinia
Nóż Do ObieraniaNóż Do Obierania
10
Przenieść 2 filiżanki gorącego wywaru z garnka do 4-qt. rondel.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
11
Dodaj 1 szklankę wody i pozostałe 1/2 łyżeczki. sól. Doprowadzić do wrzenia, wymieszać z kuskusem i gotować, pod przykryciem, do miękkości, 6 do 8 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
KuskusKuskus
WodaWoda
SólSól
12
Przenieść 2 szklanki wywaru z garnka do dzbana i wymieszać z harissą do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
HarissaHarissa
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
13
Rozłóż kuskus na talerzu, tworząc studnię w środku. Za pomocą łyżki szczelinowej ułóż warzywa, w tym laski cynamonu, w studni; wyrzuć jalapeo. Cebulę rozsypać na wierzchu i posypać kolendrą. Zwilżyć bulion kuskusem, a resztę przecedzić do drugiego dzbana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska CynamonuLaska Cynamonu
WarzywaWarzywa
KolendraKolendra
KuskusKuskus
CebulaCebula
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
14
Podawać kuskus i warzywa z dwoma zapasami (gładkim i pikantnym) na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KuskusKuskus
15
* Zakup kostek dyni pozwoli Ci zaoszczędzić trochę czasu. Poziom ciepła harissy zmienia się szalenie w zależności od marki, więc smakuj przed dodaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dyniowate Z Jadalną SkórkąDyniowate Z Jadalną Skórką
HarissaHarissa
16
Make ahead: do 1 dnia. Zakończyć, aby wszystkie pięć składników daniekaramelized cebuli, warzywa, kuskus, Harissa-kolce wywar, i zwykły stockand schłodzić oddzielnie. Dziesięć minut przed podaniem podgrzać w kuchence mikrofalowej i podawać zgodnie z zaleceniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
KuskusKuskus
HarissaHarissa
CebulaCebula
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MikrofalówkaMikrofalówka

Składniki

1(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki680Orzechy dowolne (posiekane)suszona żurawina lub posiekane suszone wiśnie lub mieszanka obususzona żurawina lub posiekane suszone wiśnie lub mieszanka obu6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKarmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejdo 4 średnich marchwido 4 średnich marchwi1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana kolendraposiekana kolendra2laski cynamonulaski cynamonu6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyKuskus i warzywaKuskus i warzywa1(może być lub przeglądać)¼ łyżeczki oregano¼ łyżeczki oregano1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizłote rodzynkizłote rodzynki1(może być lub przeglądać)cynamon mielonycynamon mielony11 funt cukinii,O HarissieO Harissie1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1jalapeño chilejalapeño chile1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek lub masłooliwa z oliwek lub masło3(zima)oliwa z oliwek lub masłooliwa z oliwek lub masło21 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejcebula, pokrojona cienkocebula, pokrojona cienko4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiperłowy (sprzedawany również jako izraelski) kuskusperłowy (sprzedawany również jako izraelski) kuskus11 funt cukinii,nici szafranowenici szafranowe1(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)2(może być lub przeglądać)sól, podzielonasól, podzielona4smallsrzeparzepa2Średnia żółta cebula, posiekanasurówka warzywna o obniżonej zawartości sodusurówka warzywna o obniżonej zawartości sodu31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejdo 3 średnich cukinii, grubo startych (okdo 3 średnich cukinii, grubo startych (ok
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn