Peruwiański SOS Aji
Przepis peruwiański SOS Aji jest gotowy w około 15 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezmleczne i wegetariańskie opcja dla miłośników południowoamerykańskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 116 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 36 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Dobrze sprawdza się jako sos. Udaj się do sklepu i odbierz majonez, sałatę lodową, paprykę jalapeno i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Peruwiańskie Sudado De Pescado (Peruwiański Gulasz Rybny), Zielony sos peruwiański (SOS akan Aji Amarillo), oraz Peruwiańskie hamburgery z indyka z sosem Aji.
Instrukcje
Usuń łodygi z jalapenos. Używając szczypiec, przytrzymaj paprykę na palniku kuchennym i obracaj, aż się upiecze, około 1 minuty. Pyszne, ale nie konieczne.
Trzaś głowę sałaty w dół na stronie trzonu licznika w dół. Pociągnij za łodygę, aby usunąć serce i odrzuć. Rozerwij główkę sałaty - nie bądź delikatny!
Włożyć sałatę i jeden lub dwa pieczone jalapenos do blendera lub dużego robota kuchennego. Mieszaj na niskiej prędkości, aż jalapenos będą przyjemnie zmielone.
Dodajemy majonez i pulsujemy aż do wymieszania. Stopniowo mieszaj w kostkach chleba, aż uzyskasz ładną, gęstą, ale wciąż lejącą konsystencję. Jeśli robi się zbyt gęsty, dodaj więcej majonezu. Smak, i mieszać w więcej papryki w razie potrzeby.
Włóż do wyciskanej butelki i podawaj z ulubionymi potrawami, takimi jak Saltado de Pollo, lub po prostu zanurz w nim chleb.