Persillade z żeberek jagnięcych
Persillade z żeberek jagnięcych może być dobrym przepisem na poszerzenie repertuaru dań głównych. Ten przepis daje 6 porcji po 1195 kalorii , 39 g białka i 108 g tłuszczu każda. Za 7,82 USD za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup pieprz, bułkę tartą, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. 9 osób przygotowało ten przepis i zrobiłoby go ponownie. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jest on dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest bardzo złe (ale nadal możliwe do naprawienia). Podobne przepisy obejmują Grilled Chips of Lamb with Raw Vegetable Pasta Salad , Chips of Lamb With Parsley i LAMB AND KIDNEY HOT-POT .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 230°C.
Umieść żeberka w brytfannie, tłuszczem do góry. Natrzyj wierzch oliwą z oliwek i posyp solą i pieprzem. Piecz jagnięcinę przez 10 minut.
W międzyczasie umieść pietruszkę i czosnek w misce robota kuchennego z ostrzem stalowym i miksuj, aż składniki zostaną drobno posiekane.
Dodaj bułkę tartą oraz skórkę z cytryny i miksuj przez sekundę, aż składniki się połączą.
Wyjmij jagnięcinę z piekarnika i szybko posyp mieszanką pietruszkową mięso.
Skropić roztopionym masłem i od razu wstawić do piekarnika, piec przez kolejne 15 minut.
Wyjmij jagnięcinę z piekarnika i przykryj folią aluminiową. Odstaw na 15 minut, pokrój na podwójne kotlety i podawaj.