Penne ze słodkim groszkiem i Prosciutto
Penne ze słodkim groszkiem i Prosciutto może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 592 kalorie. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka pieprzu, grochu, oliwy z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Rozjaśniony SOS Penne i krem pomidorowy z groszkiem i Prosciutto na # SundaySupper, DeLallo Winter S: Gnocchi ze słodkim groszkiem i Prosciutto, oraz Penne z sosem pomidorowo-pieprzowym (Penne Saporite"Il Frantoio") dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, gotować makaron aż al dente, o 12 protokół.
Dokładnie odcedzić i wrócić do garnka. Wrzucić makaron z olejem, aby zapobiec przywieraniu.
Podczas gotowania makaronu podgrzej 1 łyżkę. masło w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować, mieszając, aż będzie przezroczysty, 5 protokół.
Dodać prosciutto i gotować przez 2 minuty.
Dodać groszek i gotować przez 3 minuty.
Mieszankę z makaronem wrzucić do garnka, wraz z pozostałymi 5 łyżkami. masło, parmezan, sól, pieprz i skórka z cytryny.
W razie potrzeby podawać makaron z większą ilością sera.