Penne ze szpinakiem i kiełbasą
Penne ze szpinakiem i kiełbasą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 24g tłuszczu, oraz w sumie 496 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.34 za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jeśli masz parmezan, pomidory, penne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 23 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Penne z kiełbasą, szpinakiem i rukolą, Makaron Penne z pikantną włoską kiełbasą, pieczarkami i szpinakiem, oraz Pumpkin & Sausage Penne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Cook penne aż al dente, o 11 protokół.
Na dużej patelni na średnim ogniu, gotować kiełbasę, aż nie będzie już różowy, mieszając, aby rozbić kawałki, o 6 protokół.
Dodać czosnek i gotować 30 sekund, mieszając. Pomidory wymieszać z sokiem, bazylią i oregano. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do medium i gotować na wolnym ogniu, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół, mieszając dwa razy.
Dodaj makaron na patelnię, mieszając, aby połączyć.
Dodaj szpinak. Gotować, aż tylko zwiędnie, mieszając raz lub dwa razy. Doprawić solą i pieprzem.
Wyjąć patelnię z ognia i posypać sery na makaron. Wrzucić raz i służyć, przechodząc dodatkowy parmezan na stronie.