Penne ze szparagami, groszkiem, pieczarkami i śmietaną
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Penne ze szparagami, groszkiem, pieczarkami i śmietaną. Ten przepis służy 40 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 137 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ciężką śmietanę, ser parmigiano-reggiano, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 36%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Penne z kurczakiem, grzybami i groszkiem, Penne ze szparagami, szałwią i groszkiem, oraz Penne Ze Szparagami, Szałwią I Groszkiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej żeliwną patelnię grillową.
Szparagi posmarować oliwą z oliwek i lekko doprawić solą i pieprzem. Grilluj szparagi na dużym ogniu, obracając, aż będą lekko zwęglone i bardzo miękkie, około 6 minut.
Pokroić szparagi na 1 cal długości.
Na bardzo dużej, głębokiej patelni podgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek.
Dodać szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 1 minutę.
Dodać shiitake, doprawić solą i pieprzem i gotować, mieszając raz lub dwa razy, aż grzyby będą złote i miękkie, o 8 protokół.
Dodać śmietanę i doprowadzić do wrzenia. Dusić, aż lekko zmniejszona, o 4 protokół.
Tymczasem w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą gotuj makaron aż do al dente.
Odcedzić makaron, rezerwując 3/4 szklanki wody do gotowania.
Dodaj makaron na patelni wraz ze szparagami, groszek i startego sera i wrzucić dobrze.
Dodaj zarezerwowaną wodę z makaronu i gotuj na wolnym ogniu, podrzucając, aż makaron będzie ładnie pokryty. Doprawić makaron solą i pieprzem i wymieszać z natką pietruszki.