Penne alla Vodka
Penne alla Vodka może być tylko napojem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 785 kalorii, 27g białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Mieszanka parmigiano-reggiano, czosnek, wódka pieprzowa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Penne Alla Vodka (Wódka Krem Makaron), Penne Alla Vodka, oraz Penne Alla Vodka.
Instrukcje
Doprowadzić 6 kwarty osolonej wody do wrzenia w garnku 8-quart na dużym ogniu.
Wlać pomidory i ich płyn do miski roboczej robota kuchennego. Korzystając z szybkich impulsów włączania / wyłączania, przetwarzaj pomidory, aż zostaną drobno posiekane. (Dłuższe przetwarzanie napowietrzy pomidory, zmieniając je na różowe.)
Wymieszać penne do wrzącej wody. Doprowadzić wodę z powrotem do wrzenia, często mieszając. Gotować makaron, częściowo pokryte, mieszając od czasu do czasu, aż gotowe, 8 do 10 protokół.
Tymczasem rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu. Whack ząbki czosnku z boku noża i dodać je do gorącego oleju. Gotować, potrząsając patelnię, aż czosnek jest lekko rumiane, o 3 protokół. Obniż miskę roboczą z pomidorami blisko patelni i ostrożnie-będą rozpryskiwać-wsuń pomidory na patelnię. Doprowadzić do wrzenia, lekko doprawić solą i obficie pokruszonym czerwonym pieprzem i gotować 2 minuty.
Wlać wódkę, obniżyć ogień tak sos jest na żywym wolnym ogniu, i gotować na wolnym ogniu, aż makaron jest gotowy.
Tuż przed makaronem wyłowić z sosu ząbki czosnku i wlać śmietanę.
Dodaj 2 łyżki masła lub oleju, jeśli używasz, i zawirować patelnię do włączenia do sosu. Jeśli patelnia jest wystarczająco duża, aby pomieścić sos i makaron, ryby makaron z wrzącej wody z dużym skimmerem drutu i upuść go bezpośrednio do sosu na patelni. Jeśli nie, odcedzić makaron, zwrócić go do garnka i wlać sos. Doprowadzić sos i makaron do wrzenia, mieszając, aby pokryć makaron z sosem. Sprawdź przyprawy, dodając sól i pieprz czerwony, jeśli to konieczne.
Natkę pietruszki posypać makaronem i gotować, aż sos jest wystarczająco zredukowany, aby przylgnąć do makaronu.
Zdjąć garnek z ognia, posypać 3/4 szklanki sera na makaron i wrzucić do wymieszania.
Podawać natychmiast, przekazując dodatkowy ser, jeśli chcesz.
Książka, korzystając z bazy danych USDA Nutrition