Peklowana Wołowina

Peklowana Wołowina
Peklowana wołowina może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na poranny posiłek. Na 7,33 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 103g białka, 43g tłuszczu, oraz w sumie 1106 kalorii. Ten przepis służy 4. 226 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Mieszanka saletry, soli koszernej, oregano i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest świetne. Podobne przepisy to Peklowana Wołowina, Peklowana Wołowina, oraz Najlepszy Peklowany Haszysz Wołowy.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Roztopić masło w 12-calowej patelni żeliwnej ustawionej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać paprykę i gotować, aż zacznie lekko brązowy, około 5 do 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
4
Dodaj czosnek, peklowana wołowina i kapusta, tymianek, oregano i czarny pieprz na patelni i wymieszać, aby połączyć. Po połączeniu rozłóż mieszankę równomiernie na patelni i mocno dociśnij łopatką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz CzarnyPieprz Czarny
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
KapustaKapusta
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
CzosnekCzosnek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
TymianekTymianek
Salsa Kupowana W Sklepie, Do PodaniaSalsa Kupowana W Sklepie, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
5
Umieść ciężką pokrywkę, żaroodporną płytę lub drugą patelnię bezpośrednio na szczycie haszyszu i pozwól gotować, aż zbrązowieje, około 10 minut. Po 10 minutach wymieszać mieszaninę, naciśnij ponownie, top z pokrywką i pozostawić do gotowania kolejne 5 do 6 minut, lub aż rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Salsa Kupowana W Sklepie, Do PodaniaSalsa Kupowana W Sklepie, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Podawać natychmiast.
7
* Uwaga kucharza: mostek powinien być przygotowany przez etap solenia, ale nie gotowane.
8
Umieść peklowaną wołowinę, pieprz, ziele angielskie, liście laurowe i sól w dużym garnku 8-quart wraz z 3-quarts wody. Przykryj i ustaw na wysokim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować, na niskim wolnym ogniu przez 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
Liście LauroweLiście Laurowe
Ziele AngielskieZiele Angielskie
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
9
Po 2 1/2 godziny dodaj marchew, cebulę, ziemniaki i seler. Powrót do gotować na wolnym ogniu i gotować odkryte przez 15 minut. Po 15 minutach dodaj kapustę i gotuj przez dodatkowe 15 do 20 minut, aż ziemniaki i kapusta będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
KapustaKapusta
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
10
Usunąć liście laurowe i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
11
Umieść wodę w dużej 6 do 8 Quart stockpot wraz z solą, cukier, saletra, cynamon, nasiona gorczycy, pieprz, goździki, ziele angielskie, jagody jałowca, liście laurowe i imbir. Gotować na dużym ogniu, aż sól i cukier się rozpuszczą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Laska CynamonuLaska Cynamonu
Nasiona GorczycyNasiona Gorczycy
PieprzPieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Ziele AngielskieZiele Angielskie
GoździkiGoździki
ImbirImbir
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
12
Zdjąć z ognia i dodać lód. Mieszaj, aż lód się stopi. Jeśli to konieczne, umieść solankę w lodówce, aż osiągnie temperaturę 45 stopni F. po ostygnięciu umieść mostek w 2-galonowym worku na suwak i dodaj solankę. Uszczelnić i położyć płasko wewnątrz pojemnika, przykryć i umieścić w lodówce na 10 dni. Sprawdzaj codziennie, aby upewnić się, że wołowina jest całkowicie zanurzona i wymieszaj solankę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WołowinaWołowina
LódLód
13
Po 10 dniach wyjąć z solanki i dobrze spłukać pod chłodną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
SolankaSolanka
WodaWoda
14
Umieść mostek w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić mięso, dodaj cebulę, marchew i seler i przykryj wodą o 1 cal. Ustawić na dużym ogniu i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 2 1/2 do 3 godzin lub do mięsa jest przetargu widelca.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
WodaWoda
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
15
Wyjąć z garnka i cienko pokroić w poprzek ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiarnaZiarna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek

Składniki

23 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła3 łyżki plus 1-1/2 łyżeczki roztopionego masła2liście laurowe, pokruszoneliście laurowe, pokruszone2kilogramymostek wołowy, przyciętymostek wołowy, przycięty0(może być lub przeglądać)kiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki11 funt cukinii,pieprz czarnypieprz czarny1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidietetyczna soda kremowadietetyczna soda kremowa1mała głowakapusta, posiekana, ok. 2 funtykapusta, posiekana, ok. 2 funty1Dużemarchew, grubo posiekanamarchew, grubo posiekana227Orzechy dowolne (posiekane)marchew pokrojona w kostkę, ok. 4 małemarchew pokrojona w kostkę, ok. 4 małe113Orzechy dowolne (posiekane)seler pokrojony w kostkę, ok. 2 łodygiseler pokrojony w kostkę, ok. 2 łodygi1łodygaseler grubo posiekanyseler grubo posiekany1laska cynamonu, rozbita na kilka kawałkówlaska cynamonu, rozbita na kilka kawałków1(może być lub przeglądać)posiekany świeży tymianekposiekany świeży tymianek2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony11 funt cukinii,ziele angielskie mieloneziele angielskie mielone1(może być lub przeglądać)imbir mielonyimbir mielony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)grubo zmielony czarny pieprzgrubo zmielony czarny pieprz907Orzechy dowolne (posiekane)Żelatyna marki Jell-o o smaku truskawkowymŻelatyna marki Jell-o o smaku truskawkowym12całe jagody jałowcacałe jagody jałowca2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy2(może być lub przeglądać)Rude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy11 funt cukinii,do przyprawiania mięsado przyprawiania mięsa1małecebula, ćwiartkacebula, ćwiartka227Orzechy dowolne (posiekane)cebula pokrojona w kostkę, ok. 2 małecebula pokrojona w kostkę, ok. 2 małe1(może być lub przeglądać)posiekane świeże oreganoposiekane świeże oregano454Orzechy dowolne (posiekane)ziemniaki obrane i posiekane, ok. 3 średnieziemniaki obrane i posiekane, ok. 3 średnie2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno posiekana czerwona paprykadrobno posiekana czerwona papryka3(zima)masło niesolonemasło niesolone2Średnia żółta cebula, posiekanamakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 calimakaron paccheri (duża tuba) o długości około 2,5 cala i szerokości 2 cali8ziele angielskie całeziele angielskie całe2(zima)saletrasaletra
TrudnośćEkspert
Gotowe W40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia75
Magazyn