Peanut Butter Granola Snack Cake
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 481 kalorii. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 52 grosze za porcję. 110 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, granolę, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Czekolada Masło Orzechowe Przekąska Ciasto, Reese ' s™ Peanut Butter Cup Snack Cake, oraz Pełnoziarniste Masło Orzechowe Ciasto Bananowe.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika do pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 177°.
Do polewy: widelcem połączyć mąkę, cukier, masło, masło orzechowe i sól.
Dodać granolę i uformować mieszankę opuszkami palców.
Na ciasto: Płaszcz 13-na 9-calową patelnię do pieczenia sprayem do pieczenia.
W dużej misce, beat masło, masło orzechowe, i brązowy cukier na średniej prędkości, aż lekkie i puszyste, o 3 protokół.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu.
Mąkę, proszek do pieczenia, soda oczyszczona i sól połączyć w małej misce. Zmniejsz prędkość miksera do niskiej i dodaj mieszankę mąki w trzech partiach, na przemian z maślanką. W razie potrzeby zeskrobać boki i dno miski gumową szpatułką.
Dodać wanilię i pokonać mieszaninę na średniej prędkości tylko połączyć, o 15 sekund.
Zeskrobać ciasto na przygotowaną patelnię.
Posypać polewą i delikatnie wcisnąć do ciasta.
Piec, aż ciasto tester wstawiony w środku ciasta wychodzi czysty, o 45 protokół. Fajne ciasto na patelni ustawić na stojaku na 15 minut i służyć.