Peanut Butter Cup Pie
Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 806 kalorii, 17g białka, oraz 61 g tłuszczu każdy. Przepis ten zachwycił 2410 osób. Udaj się do sklepu i odbierz masło, cukier cukierniczy, czekoladę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto z masłem orzechowym z skórką precla, Easy No-Bake Peanut Butter Pie Jars, and a Giveaway, oraz Bezmleczne ciasto z masłem orzechowym z ciasteczkami czekoladowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść wafle czekoladowe w misce robota kuchennego i pulsuj, aż ciasteczka zostaną sproszkowane na jednolite okruchy.
Dodaj roztopione masło i pulsuj przez 15 sekund, zeskrobuj boki miski i pulsuj przez dodatkowe 5 sekund, aż okruchy będą równomiernie pokryte masłem.
Wlać mieszaninę do płytki ciasta i naciśnij okruchy, aby utworzyć równomierną skorupę wzdłuż dna i boków płyty. Schłodzić przez co najmniej 20 minut.
Ubić połowę śmietany do miękkich szczytów i rezerwy w lodówce. W misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie trzepaczki, dodaj serek śmietankowy, cukier cukierniczy i sól i ubijaj, aż będzie gładka (będziesz musiał zeskrobać boki miski kilka razy, aby wydostać się z grudek).
Dodać masło orzechowe i ubijać, aż mieszanina jest całkowicie połączona i gładka (będzie bardzo gęsta).
Dodaj 5 uncji bitej śmietany i ubijaj, aby całkowicie połączyć (nadal będzie gęsta, tylko nieco mniej).
Wlać mieszaninę do przygotowanej skorupy ciasta i wygładzić górną płaską szpatułką przesuniętą. Schłodzić przez 30 minut.
Umieść czekoladę w małej, żaroodpornej misce i odstaw na bok. W małym rondlu przynieś pozostałe 5 uncji śmietany na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Wlać gorącą śmietanę na czekoladę i pozostawić na 2 minuty, a następnie mieszać mieszaninę, aż czekolada będzie gładka i błyszcząca.
Polać czekoladę nadzieniem z masła orzechowego i wygładzić szpatułką. Schłodzić, aż ganache ustawi, co najmniej 10 minut.Ciasto będzie trzymać w lodówce przez jeden dzień.