Pełnoziarniste muffiny jabłkowe
Pełnoziarniste muffinki jabłkowe to wegetariański przepis lakto ovo składający się z 12 porcji. To śniadanie ma 144 kalorie, 4 g białka i 5 g tłuszczu na porcję. Za 24 centy za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis przygotowało 29 osób i zrobiłoby to jeszcze raz. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Udaj się do sklepu i kup jabłka, mąkę, miód i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 57%. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Muffiny pszenne z jabłkami, Muffiny z pełnoziarnistymi jabłkami i Muffiny z pełnoziarnistymi jabłkami i pomarańczami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko natłuścić jedną formę na muffiny na 12 muffinów.
W osobnej misce dokładnie wymieszaj suche składniki.
W osobnej misce wymieszaj pozostałe składniki. Delikatnie wymieszaj z białkiem.
Dodać do suchych składników. Mieszaj, aż będzie lekko zwilżony. Ciasto będzie grudkowate.
Napełnij natłuszczonymi foremkami na muffiny do dwóch trzecich wysokości.
Piec około 20 minut, aż lekko się zarumienią.