Patelnia z wędzonym kurczakiem i enchiladą
Smoky Chicken Enchilada Skillet to meksykańskie danie główne. Ten bezglutenowy przepis przeznaczony jest dla 5 osób i kosztuje 2,37 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 476 kalorii, 32 g białka i 21 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Mieszanka mieszanki serów meksykańskich, papryczki chipotle w sosie adobo, chilli i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Użytkownicy, którym spodobał się ten przepis, polubili także: Enchilada z wędzonym kurczakiem, Zapiekana zapiekanka z wędzonym kurczakiem i chorizo, meksykańska enchilada i Enchilada z kurczakiem.
Instrukcje
Na dużej patelni smaż kurczaka i cebulę na oleju na średnim ogniu przez 6-8 minut lub do momentu, aż kurczak przestanie być różowy. Wymieszaj zupę, sos enchilada, chilli i papryczkę chipotle.
Dodaj tortille i 1 szklankę sera.
Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 5-7 minut lub do momentu, aż się zagrzeje, od czasu do czasu mieszając.
Posypać kolendrą i pozostałym serem.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Enchilada może być łączona z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Bollinger Brut Special Cuvee z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 60 dolarów za butelkę.
![Bollinger Brut Special Cuvee]()
Bollinger Brut Special Cuvee
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Smak gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łącz się ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.