Patelnia mielona jagnięcina ze szparagami, groszkiem i sosem Tzatziki

Patelnia mielona jagnięcina ze szparagami, groszkiem i sosem Tzatziki może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 661 kalorii, 33g białka, oraz 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.95 za porcję. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, mielony kminek, ogórek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać limonkową skórkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 82 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Patelnia mielona jagnięcina z sosem pomidorowym, fasolką szparagową i kuskusem, Mielone Burgery z indyka z sosem Tzatziki, oraz Gyro jagnięce z sosem Tzatziki i pikantnym sosem śmietanowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz jogurt, ogórek, czosnek i sok z limonki w małej misce. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Toast pitas w suchej patelni na średnim ogniu, aż lekko rumiane. Odstawić na talerzach i przykryć czystym ręcznikiem do naczyń, aby utrzymać ciepło.
W tej samej patelni, rozgrzać olej na średnim ogniu, aż gorące.
Dodać cebulę i szczyptę soli, gotowanie, aż zmiękną, o 3 protokół.
Dodać kminek, kolendra, i cayenne i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać jagnięcinę i mieszać, aż zacznie gotować przez i jest jeszcze jasnoróżowy, o 3 protokół.
Dodać groszek i szparagi, doprawić solą i pieprzem i gotować, aż warzywa będą miękkie-chrupiące i jagnięcina jest całkowicie gotowane przez, O 2 minuty dłużej. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać mieszaninę jagnięciny z pita, tzatziki, i posiekaną miętą.