Patatas Bravas
Patatas Bravas to bezglutenowe i wegetariańskie przystawka. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 49 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, oliwę z oliwek, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 29%, który nie jest tak wybitny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Patatas bravas, Patatas bravas, oraz Patatas Bravas.
Instrukcje
Aby przygotować ziemniaki, umieść ziemniaki w średnim rondlu; przykryj wodą. Doprowadzić do wrzenia. Gotować 1 minutę lub do chrupkiego przetargu; dobrze spuścić.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj masło i 2 łyżeczki oleju do patelni, wirując do pokrycia dna patelni; ciepła 30 sekund lub aż piana ustąpi.
Dodaj ziemniaki na patelnię; smażyć 8 minut lub aż zbrązowieje, mieszając dwa razy. Wymieszać 1/4 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki czerwonej papryki i czosnku; smażyć 1 minutę.
Usuń mieszaninę ziemniaków z patelni; utrzymuj ciepło.
Aby przygotować sos, podgrzej patelnię na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżeczkę oleju do patelni, wirując, aby Płaszcz; Ciepła 15 sekund.
Dodaj cebulę i paprykę; smażyć 5 minut lub do miękkości, często mieszając.
Dodaj 1/4 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki czerwonej papryki i sos pomidorowy; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Gotować 1 minutę.
Wlać mieszankę cebuli do blendera.
Usuń środkową część pokrywy blendera( aby umożliwić ucieczkę pary); zabezpiecz pokrywę blendera na blenderze.
Umieść czysty ręcznik nad otworem w pokrywie blendera (aby uniknąć rozprysków). Zmiksować na gładką masę.
SOS podawać z mieszaniną ziemniaków.
W razie potrzeby udekorować gałązkami pietruszki.