Pasztet z wątróbki drobiowej z figami i orzechami włoskimi

Pasztet z wątróbki drobiowej z figami i orzechami włoskimi
Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 242 kalorie, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szczypiorku, Bagietka z francuskiego chleba, koniak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Pasztet Z Wątróbki Drobiowej, oraz Pasztet Z Wątróbki Drobiowej".

Instrukcje

1
Spray 3-cup suflet danie lub Terrina z oleju roślinnego spray. Naczynie liniowe z folią; spray z tworzywa sztucznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Połącz wątróbki z kurczaka, bulion i cebulę w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić, aż wątróbki są gotowane przez, mieszając od czasu do czasu, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
BulionBulion
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odcedzić płyn do gotowania; przenieść wątróbki z kurczaka i cebulę do procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
CebulaCebula
4
Dodać masło, koniak i sól do procesora. Puree aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KoniakKoniak
SólSól
5
Przełożyć do przygotowanego dania. Przykryć i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 4 godziny.
6
Przynieś wino do gotowania na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Zdjąć z ognia.
8
Dodaj figi.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
9
Odstawić, aż figi zmiękną, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
10
Odcedzić wino. Figi ćwiartkowe. (Pasztet i figi można przygotować 1 dzień wcześniej. Pasztet przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
WinoWino
11
Przenieść figi do małej miski; przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Pasztet Unmold na talerz. Nacisnąć orzechy włoskie na boki pasztetu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
13
Udekoruj wierzch szczypiorkiem i kilkoma figami. Ułóż sałatę na półmisku z pasztetem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SałataSałata
SzczypiorekSzczypiorek
FigiFigi
14
Pozostałe figi ułożyć na sałacie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SałataSałata
FigiFigi
15
Podawać z toastami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn