Pasztet z wątróbki drobiowej z figami i orzechami włoskimi

Pasztet z wątróbki drobiowej z figami i orzechami włoskimi
Na 90 centów za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 242 kalorie, 8G białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka szczypiorku, Bagietka z francuskiego chleba, koniak i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Pasztet Z Wątróbki Drobiowej, oraz Pasztet Z Wątróbki Drobiowej".

Instrukcje

1
Spray 3-cup suflet danie lub Terrina z oleju roślinnego spray. Naczynie liniowe z folią; spray z tworzywa sztucznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej RoślinnyOlej Roślinny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2
Połącz wątróbki z kurczaka, bulion i cebulę w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć i dusić, aż wątróbki są gotowane przez, mieszając od czasu do czasu, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
BulionBulion
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Odcedzić płyn do gotowania; przenieść wątróbki z kurczaka i cebulę do procesora.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wątróbka DrobiowaWątróbka Drobiowa
CebulaCebula
4
Dodać masło, koniak i sól do procesora. Puree aż będzie gładkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KoniakKoniak
SólSól
5
Przełożyć do przygotowanego dania. Przykryć i przechowywać w lodówce do firmy, co najmniej 4 godziny.
6
Przynieś wino do gotowania na wolnym ogniu w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
7
Zdjąć z ognia.
8
Dodaj figi.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
9
Odstawić, aż figi zmiękną, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
10
Odcedzić wino. Figi ćwiartkowe. (Pasztet i figi można przygotować 1 dzień wcześniej. Pasztet przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
WinoWino
11
Przenieść figi do małej miski; przykryć i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
FigiFigi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Pasztet Unmold na talerz. Nacisnąć orzechy włoskie na boki pasztetu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
13
Udekoruj wierzch szczypiorkiem i kilkoma figami. Ułóż sałatę na półmisku z pasztetem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SałataSałata
SzczypiorekSzczypiorek
FigiFigi
14
Pozostałe figi ułożyć na sałacie.
Składniki, których będziesz potrzebować
SałataSałata
FigiFigi
15
Podawać z toastami.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn