Pasztet Z Wątróbki Drobiowej

Pasztet Z Wątróbki Drobiowej
Pasztet z wątróbki drobiowej trwa około 30 minut od początku do końca. Na 36 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 95 kalorii, 5G białka, oraz 7G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Ten przepis jest lubiany przez 158 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz masło, brandy, wątróbki z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, Pasztet Z Wątróbki Drobiowej, oraz Pasztet Z Wątróbki Drobiowej.

Instrukcje

1
Przyciąć tkankę łączną i tłuszcz: przyciąć dowolny tłuszcz lub tkankę łączną z wątroby i wyrzucić.
1
Podgrzać 2 łyżki masła w dużej patelni sauté na średnim ogniu i niech masło brązowy, o 3-5 protokół. Nie daj się spalić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Dodaj szalotki i smażyć przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
2
Dodaj wątróbki. Pamiętaj, aby dobrze umieścić je na patelni, aby mogły łatwiej brązowieć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Posyp wątrobę solą. Odwróć wątróbki, gdy jedna strona brązowieje, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
4
Dodaj kapary, tymianek, czosnek, pasta anchois: gdy wątróbki są rumiane, dodaj kapary, tymianek, czosnek i pasta sardeli, jeśli używasz, i podsmaż jeszcze minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnchoisPasta Anchois
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5
Deglaze z brandy: zdjąć patelnię z ognia i dodać brandy. (Bądź ostrożny, gdy zwracasz go do ciepła, ponieważ może się zapalić, zwłaszcza jeśli używasz zasięgu gazu. Jeśli tak, przykryj patelnię na chwilę.) Zwiększyć ogień do wysokiej i niech się zagotuje brandy i zmniejszyć do konsystencji syropu, około 1-2 minut. Wyłączyć ciepło i pozostawić mieszaninę do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie2 Puszki Połówek Gruszek W Syropie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Puls w robocie kuchennym, dodać masło, śmietanę: 
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
7
Umieścić mieszaninę w robocie kuchennym lub blenderze i pulsować kilka razy, aby połączyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Dodać pozostałe masło, śmietanę i przeciery. Mieszanka będzie wyglądać trochę luźno, ale będzie twardnieje w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
9
Umieścić w ramekins i schłodzić: pakować pasztet do ramekins lub małej misce, przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej godzinę przed użyciem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Pasztet będzie trwał około tygodnia w lodówce. Jeśli chcesz zachować go do miesiąca, wlej trochę roztopionego smalcu lub klarowanego putter na wierzchu, aby uszczelnić. Za każdym razem, gdy zanurzysz się w pasztecie, będziesz musiał ponownie zamknąć górę, aby ją zachować.
Składniki, których będziesz potrzebować
SmalecSmalec
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
11
Podawać na krakersach lub plasterkach bagietki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BagietkaBagietka
Do WiązaniaDo Wiązania
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia9
Magazyn