Pasztet z wieprzowiny i wątroby

Pasztet z wieprzowiny i wątroby
Pasztet z wieprzowiny i wątroby jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 556 kalorii, 22g białka, oraz 49g tłuszczu. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka pieprzu, brandy, jagody jałowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać maczugę gruntową, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Imbirowe jako deser. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pasztet Z Duńskiej Wątróbki Wieprzowej, Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, oraz Pasztet Z Wątróbki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do zmielonych mięs, wszystko dokładnie wymieszane, dodać 2 ounes boczku lub tłuszczu wieprzowego pokrojone w cienką, nieregularną kostkę, czosnek i przyprawy, wino i brandy. bardzo dokładnie wymieszać, a jeśli jest czas, pozostawić na godzinę lub dwie przed gotowaniem, aby smaki przeniknęły do mięsa. zamień w jedną dużą terrynę o pojemności 4 filiżanek lub w 2 lub 3 mniejsze, o głębokości 2 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
3/4 Funta Bezkostnej Baraniny, Pokrojonej W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Można Zastąpić Ją Bezkostną łopatką Jagnięcą3/4 Funta Bezkostnej Baraniny, Pokrojonej W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Można Zastąpić Ją Bezkostną łopatką Jagnięcą
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
2
Pozostały tłuszcz lub boczek pokroić w cienkie paski i ułożyć na wierzchu pasztetu.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
3
Umieść terriny na patelni do połowy wypełnionej wodą i gotuj, odsłonięte, w powolnym piekarniku, 163°, przez 1 1/4 do 1 1/2 godziny. pasztety są gotowane, gdy zaczynają się oddalać od boków naczynia. Wyjmij je z piekarnika, uważając, aby nie rozlać tłuszczu i pozostaw do ostygnięcia. Będą ciąć lepiej, jeśli, gdy tłuszcz ma wszystko oprócz ustawionego, są ważone. aby to zrobić, przykryj pergaminem i płytą lub płytą, która mieści się wewnątrz terryny i połóż ciężar na górze. jeśli jednak okaże się to niepraktyczne, nie ma to większego znaczenia. jeśli terryny mają być przechowywane dłużej niż tydzień, przykryj je całkowicie, gdy są zimne, warstwą uszczelniającą z właśnie stopionego czystego smalcu wieprzowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
SmalecSmalec
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Uwaga: podczas gotowania pasztetu pamiętaj, że to głębokość terryny, a nie jej powierzchnia, decyduje o czasie gotowania. przyprawy czosnku i jagód jałowca są opcjonalne. Proporcje mięsa, wątroby i przypraw składających się na pasztet można dostosować do indywidualnych gustów, ale zawsze z należytym uwzględnieniem gotowej tekstury produktu. dobry pasztet jest wilgotny i tłusty, nie jest tłusty, a w środku powinien być lekko różowy, a nie szary lub brązowy. suchy pasztet jest wynikiem przegotowania lub zbyt małej ilości tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
WątrobaWątroba
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn