Pasztet z wieprzowiny i wątroby

Pasztet z wieprzowiny i wątroby
Pasztet z wieprzowiny i wątroby jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Jedna porcja zawiera 556 kalorii, 22g białka, oraz 49g tłuszczu. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka pieprzu, brandy, jagody jałowca i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać maczugę gruntową, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Imbirowe jako deser. 18 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pasztet Z Duńskiej Wątróbki Wieprzowej, Pasztet z wątroby-Jedwabny i kremowy mus z wątróbki drobiowej, oraz Pasztet Z Wątróbki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Do zmielonych mięs, wszystko dokładnie wymieszane, dodać 2 ounes boczku lub tłuszczu wieprzowego pokrojone w cienką, nieregularną kostkę, czosnek i przyprawy, wino i brandy. bardzo dokładnie wymieszać, a jeśli jest czas, pozostawić na godzinę lub dwie przed gotowaniem, aby smaki przeniknęły do mięsa. zamień w jedną dużą terrynę o pojemności 4 filiżanek lub w 2 lub 3 mniejsze, o głębokości 2 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Tłuszcz WieprzowyTłuszcz Wieprzowy
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
2
Pozostały tłuszcz lub boczek pokroić w cienkie paski i ułożyć na wierzchu pasztetu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
3
Umieść terriny na patelni do połowy wypełnionej wodą i gotuj, odsłonięte, w powolnym piekarniku, 163°, przez 1 1/4 do 1 1/2 godziny. pasztety są gotowane, gdy zaczynają się oddalać od boków naczynia. Wyjmij je z piekarnika, uważając, aby nie rozlać tłuszczu i pozostaw do ostygnięcia. Będą ciąć lepiej, jeśli, gdy tłuszcz ma wszystko oprócz ustawionego, są ważone. aby to zrobić, przykryj pergaminem i płytą lub płytą, która mieści się wewnątrz terryny i połóż ciężar na górze. jeśli jednak okaże się to niepraktyczne, nie ma to większego znaczenia. jeśli terryny mają być przechowywane dłużej niż tydzień, przykryj je całkowicie, gdy są zimne, warstwą uszczelniającą z właśnie stopionego czystego smalcu wieprzowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruby Wędzony Boczek Pokrojony W KostkęGruby Wędzony Boczek Pokrojony W Kostkę
SmalecSmalec
Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)Poszatkowana Sałata I Pokrojone Pomidory (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala4 Plasterki Pecorino O Grubości 1/4 Cala
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
4
Uwaga: podczas gotowania pasztetu pamiętaj, że to głębokość terryny, a nie jej powierzchnia, decyduje o czasie gotowania. przyprawy czosnku i jagód jałowca są opcjonalne. Proporcje mięsa, wątroby i przypraw składających się na pasztet można dostosować do indywidualnych gustów, ale zawsze z należytym uwzględnieniem gotowej tekstury produktu. dobry pasztet jest wilgotny i tłusty, nie jest tłusty, a w środku powinien być lekko różowy, a nie szary lub brązowy. suchy pasztet jest wynikiem przegotowania lub zbyt małej ilości tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
WątrobaWątroba
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn