Paszteciki z soczewicy z sosem jogurtowym
Paszteciki z soczewicy z sosem jogurtowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje 49 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 284 kalorie, 13g białka, oraz 12g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 46 minut. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, białka, sos jogurtowy, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 83% to danie jest super. Podobne przepisy to Paszteciki z soczewicy z sałatą i jogurtem, Gulasz z czerwonej soczewicy z sosem jogurtowym, oraz Ciasta z soczewicy z sosem jogurtowym greckim.
Instrukcje
Umieścić soczewicę i 4 szklanki wody w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Przykryć, zmniejszyć ogień, i gotować 20 minut lub aż soczewica są miękkie.
Połączyć bułkę tartą i 5 kolejnych składników w robocie kuchennym; proces do wymieszania.
Dodać soczewicę, ryż, 1 łyżkę oleju i białka; proces, aż grubo posiekane.
Podzielić mieszaninę na 8 (1/4-cup) porcje, i kształtować każdy w 1/4-cala grubości patty.
Rozgrzać pozostały olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać paszteciki; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
Podawać z sosem jogurtowym.