Pastrami-Spiced Gravlax
Przepis Pastrami-przyprawiony Gravlax jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników skandynawskiej kuchni. Na 5,11 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz liście laurowe, papryka, pieprz cayenne i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pastrami-Przyprawione Tofu Reuben, Gravlax, oraz Gravlax dla podobnych receptur.
Instrukcje
Filet z łososia natrzeć sokiem z cytryny.
Umieścić stronę Skórki filetu w szklanym naczyniu. W małej misce, połączyć sól, cukier surowy, popękany czarny pieprz, kolendra, pietruszka i szalotka i pocierać przyprawy na całym łososia. Łososia luźno przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 2 dni.
W małym rondlu, połączyć melasę, liście laurowe i cayenne i doprowadzić do duszenia.
Ostudzić do temperatury pokojowej.
Na małej patelni, lekko toast kminek i nasiona kolendry na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelni, aż pachnące, o 1 minutę.
Przenieś nasiona do moździerza i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Nasiona zmiażdżyć jak najdrobniej tłuczkiem. Wymieszać z papryką i mielonym pieprzem.
Delikatnie zeskrobać przyprawy z gravlax. Połóż gravlax na talerzu, od strony skóry w dół.
Brush gravlax z melasy; odebrać liści laurowych.
Polędwicę posypać równomiernie zmielonymi przyprawami. Przechowywać w lodówce gravlax odkryte przez co najmniej 12 godzin lub na noc.
Używając długiego, ostrego noża, pokrój gravlax w poprzek na bardzo cienkie plasterki. Ułóż plastry na talerzach i podawaj.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
![Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay]()
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.