Pastrami-Spiced Gravlax

Pastrami-Spiced Gravlax
Przepis Pastrami-przyprawiony Gravlax jest gotowy w około 30 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników skandynawskiej kuchni. Na 5,11 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 335 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz liście laurowe, papryka, pieprz cayenne i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Pastrami-Przyprawione Tofu Reuben, Gravlax, oraz Gravlax dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Filet z łososia natrzeć sokiem z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z łososiaFilety Z łososia
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
2
Umieścić stronę Skórki filetu w szklanym naczyniu. W małej misce, połączyć sól, cukier surowy, popękany czarny pieprz, kolendra, pietruszka i szalotka i pocierać przyprawy na całym łososia. Łososia luźno przykryć folią i przechowywać w lodówce przez 2 dni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęknięty Czarny PieprzPęknięty Czarny Pieprz
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Cukier SurowyCukier Surowy
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Dodatkowa Gęsta śmietana KremówkaDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W małym rondlu, połączyć melasę, liście laurowe i cayenne i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Ostudzić do temperatury pokojowej.
5
Na małej patelni, lekko toast kminek i nasiona kolendry na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelni, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Nasiona KolendryCałe Nasiona Kolendry
Nasiona KminkuNasiona Kminku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Przenieś nasiona do moździerza i pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Nasiona zmiażdżyć jak najdrobniej tłuczkiem. Wymieszać z papryką i mielonym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju2 Do 3 łyżek Posiekanych Krążków Papryczki Bananowej Lub Posiekanej Ostrej Papryczki Dowolnego Rodzaju
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
7
Delikatnie zeskrobać przyprawy z gravlax. Połóż gravlax na talerzu, od strony skóry w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
GravlaxGravlax
8
Brush gravlax z melasy; odebrać liści laurowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4 Szklanki Mąki Pszennej4 Szklanki Mąki Pszennej
GravlaxGravlax
9
Polędwicę posypać równomiernie zmielonymi przyprawami. Przechowywać w lodówce gravlax odkryte przez co najmniej 12 godzin lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
GravlaxGravlax
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
10
Używając długiego, ostrego noża, pokrój gravlax w poprzek na bardzo cienkie plasterki. Ułóż plastry na talerzach i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
GravlaxGravlax
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia61
Magazyn