Pasticiotti
Pasticiotti może być tylko przystawką, której szukasz. Na 28 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 13g tłuszczu, oraz w sumie 264 kalorie. Ten przepis służy 20. 58 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ekstraktu waniliowego, sól, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Spróbuj podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia, sól i 1 szklankę cukru.
Margarynę kroimy przez szczypanie między palcami lub za pomocą blendera do ciast, aż do uzyskania grudek nie większych niż mały groszek. Zrobić dobrze w środku i wlać jajka, 1/2 szklanki mleka i 2 łyżeczki wanilii. Mieszaj, aż mieszanina się połączy, a następnie ugniataj przez około 5 obrotów na lekko posypanej mąką powierzchni.
Rozwałkuj ciasto do grubości około 1/4 cala. Posmaruj dwie puszki muffinów po 12 filiżanek lub patelnie do tarty.
Wytnij 20 okręgów za pomocą 3-calowego foremki do ciastek lub szklanki do picia. Wyłożyć muffinki z ciastem. Odstawić pozostałe ciasto, aby wyciąć szczyty na filiżanki.
W górnej części podwójnego kotła lub w metalowej misce ustawionej na rondlu z gotującą się wodą, ubij razem skrobię kukurydzianą i 3/4 szklanki cukru. Stopniowo ubijaj 3 żółtka i 1quart mleka.
Ciepło, stale mieszając, aż do zgęstnienia i bulgotania.
Wyjąć z ognia i wymieszać z masłem i 1 łyżeczką wanilii, aż masło się rozpuści.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). W połowie drogi napełnij skorupki ciasta kremem waniliowym.
Rozwałkuj pozostałe ciasto i pokrój w kółka na pokrywki.
Umieść na wierzchu skorupy ciasta i uszczelnij krawędzie, naciskając palcami widelca.
Pozostałe żółtko ubić widelcem i umyć wierzchy miseczek.
Piec przez 25 minut w nagrzanym piekarniku lub na złoty kolor.
Pozostaw do ostygnięcia w puszkach przed ostrożnym poluzowaniem krawędzi w celu usunięcia. Przed podaniem polać cukrem cukierniczym.