Pastele Portorykańskie (Pasteles Puertorriqueños)

Pastele Portorykańskie (Pasteles Puertorriqueños)
Portorykańskie Pastele (Pasteles Puertorriqueños) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 25. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać sos pomidorowy, ciecierzyca, mleko i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pasteles en Hoja, Pasteles en Hoja de Yuca, oraz Figi, ser i tarty Dulce de Leche (Pasteles de Brevas, Queso y Arequipe) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Making the Recado
2
Umieścić wszystkie składniki w blenderze lub robocie kuchennym i puree. Odstawić. Zrób z wyprzedzeniem: możesz zrobić bazę przyprawową (recado) dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wykonanie Sofrito
4
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Dodaj boczek i brązowy przez 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego10 Uncji Cienko Pokrojonego, Ugotowanego Indyka, Poszatkowanego
6
Dodaj wieprzowinę i gotuj, mieszając, aż zacznie uwalniać tłuszcz, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
7
Wymieszać z recado, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, przykryte, przez około 50 minut, lub aż wieprzowina jest miękka po przekłuciu końcówką ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Dodać bulion z kurczaka, jeśli sos zgęstnieje zbyt mocno podczas gotowania. Kiedy mięso jest gotowe, przenieś je na talerz za pomocą szczelinowej łyżki. SOS odstawić na bok. DO przodu: możesz zrobić sofrito dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do SmarowaniaFasolę Smażoną, Dokładnie Podgrzaną, Dodać Odrobinę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
9
Robienie masy
10
Pracując w 2 lub 3 partiach, przecier mleko, malanga, zielone banany, Zielona babka i calabaza w blenderze lub robocie kuchennym i wlać do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
(pudełko Kartonowe)(pudełko Kartonowe)
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Dodać olej i sól i dobrze wymieszać kolor masy równomiernie. Wymieszać z sosem reserved. Smak do przypraw i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
12
Owijanie Tamales
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
13
Umieść jeden plac liści babki na powierzchni roboczej z żyłami prostopadłymi do ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
14
Szczotkuj obficie olejem achiote.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnnattoAnnatto
Cienki-Cienki-
15
Umieść 3 czubate łyżki masy na środku liścia i rozłóż na 6-calowy kwadrat, pozostawiając 3-calowy margines ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
16
Umieść 3 łyżki pokrojonej w kostkę wieprzowiny na górze, tworząc prostokąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
17
Dekoruj 4 rodzynkami, 4 ciecierzycą, paskiem czerwonej papryki i 4 połówkami oliwek. Zawiąż tamal zgodnie z instrukcjami dotyczącymi pastelowego zawijania (patrz notatki kucharzy). Powtórz z pozostałymi opakowaniami i składnikami. Zrób z wyprzedzeniem: możesz przygotować liście babki dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych8 żółtych Tortilli Kukurydzianych (15 Cm), Podgrzanych
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
18
Gotowanie Tamales
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
19
Używając dwóch parowników (lub pracujących partiami), gotować na parze przez około 1 godzinę (patrz notatki kucharzy).
20
Notatki kucharzy
21
Porcja
22
Większość ludzi lubi je z odrobiną sosu. Ajilimjili to dobry wybór.Przygotowując plantany, aby je obrać przed gotowaniem, odetnij końcówki małym ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
23
Pokroić w poprzek na 2 lub 3 kawałki. Wykonaj 2 lub 3 wzdłużne nacięcia w każdym, po grzbietach, które spływają po owocach. Starając się jak najmniej posiniaczyć ciało, odciągnij skórę od ciała nożem stołowym, a następnie pracuj swobodnie opuszkami palców. Obetnij każdą skórę.Opakowania z liści babki w celu przygotowania, rozmrozić je w lodówce na noc lub w ciepłej wodzie przez około 20 minut. Wytrzyj obie strony wilgotną szmatką i osusz papierowymi ręcznikami. Pracując na desce do krojenia, użyj linijki i noża do pomiaru i cięcia liści na kwadraty. Spalić kwadraty, biegając z każdej strony nad płomieniem gazowym lub palnikiem elektrycznym ustawionym na wysokości przez kilka sekund. Zauważysz, że liść natychmiast staje się elastyczny,a jego zewnętrzna strona lśni. Jeśli liście są rozdarte, po prostu nakładają się na kilka z nich podczas owijania ciasta.Papryka Pieczona
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż JędrnychDo 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
48 Do 56 Cukierków Life Savers48 Do 56 Cukierków Life Savers
Brzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W PlastryBrzoskwinia Lub Nektarynka Pokrojona W Plastry
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
24
Podgrzać comal lub ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż kropla wody skwierczy na kontakt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
25
Całość papryki układamy na gorącej powierzchni i pieczemy, od czasu do czasu obracając szczypcami, aż ze wszystkich stron poczernią. W przypadku papryki może to potrwać do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
26
Wyjmij z ognia i umieść w papierowej lub plastikowej torbie, aby" pocić " na kilka minut (pomaga to rozluźnić skórę). Gdy są lekko schłodzone, obierz zwęgloną skórę z prażonego miąższu. Zeskrobać i odrywać czarne kawałki po trochu; nie spłukiwać. Rdzeń i nasion papryki przed przystąpieniem do receptury.Pastelowy Wrap złożyć górną krawędź nieco więcej niż w połowie, naciskając lekko, a następnie rozłożyć. Złóż i naciśnij dolną krawędź w ten sam sposób; rozwiń. Masa całkowicie zamknie nadzienie. Teraz Złóż górną połowę ponownie trochę więcej niż w połowie do siebie. Przytrzymaj go w miejscu, podczas gdy podnosisz dolną krawędź, aby szew około 1/2 cala od strony złożonej. Trzymając szew zamknięty, złóż otwarte prawe i lewe końce pakietu w klapy lekko zachodzące pod bezszwową stroną.Gotowanie na parze Tamales do parowania tamales, wlać wodę do garnka do gotowania na parze, umieścić kosz do gotowania na parze w garnku (nad wodą) i ułożyć tamales w koszu. Przykryć garnek i doprowadzić wodę do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu i pary tamales, aż zostaną ustawione. Czas zależy od wielkości i składu tamales, ale większość zajmuje około 1 godziny. Pamiętaj, aby od czasu do czasu sprawdzać poziom wody w garnku i w razie potrzeby uzupełniać wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.Cienko Pokrojone Filety Z Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry (ok.
TamalesTamales
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm2 średnie Pasternaki, Obrane I Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar3 Szklanki (6 Uncji) Smażonej Cebulki French's® Original Lub Cheddar
GOYA® Groszek Mrożony, RozmrożonyGOYA® Groszek Mrożony, Rozmrożony
27
Reprinted with permission from Gran cocina Latina: the Food of Latin America by Maricel Presilla, 2012

Składniki

227papryka habaneroboczek, skórka usunięta, pokrojona w 1/4 cala kostkęboczek, skórka usunięta, pokrojona w 1/4 cala kostkę42cale25 sznurków kuchennych25 sznurków kuchennych680papryka habanerozielone banany, obrane i grubo pokrojonezielone banany, obrane i grubo pokrojone680papryka habanerołopatka wieprzowa bez kości lub Tyłek, pokrojona w kostkę 1/2 calałopatka wieprzowa bez kości lub Tyłek, pokrojona w kostkę 1/2 cala425papryka habanerociecierzyca, odsączona i opłukana, lub 2 szklanki gotowanej ciecierzycyciecierzyca, odsączona i opłukana, lub 2 szklanki gotowanej ciecierzycy591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwefasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowaniafasolę smażoną, dokładnie podgrzaną, dodać odrobinę bulionu z kurczaka lub wody, aby uzyskać gładką konsystencję nadającą się do smarowania2Spód: okruszki z herbatników graham4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)4 funty brunatnych ziemniaków w całości (około 8)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegrubo posiekana kolendragrubo posiekana kolendra8ząbki czosnku, obraneząbki czosnku, obrane170papryka habanerośrednia zielona papryka (około, rdzeniowane, wysiewane, deveined, i grubo posiekaneśrednia zielona papryka (około, rdzeniowane, wysiewane, deveined, i grubo posiekane227papryka habanerocalabaza (Dynia Zachodnioindyjska) lub Hubbard lub kabocha squash, obrane, zaszczepione i pokrojone w 1-calową kostkęcalabaza (Dynia Zachodnioindyjska) lub Hubbard lub kabocha squash, obrane, zaszczepione i pokrojone w 1-calową kostkę591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweachiote-oliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaachiote-oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreosuszone oreganosuszone oregano20Papryka słodka Karaibska (ajíes dulces), posiekana i pokrojona na półPapryka słodka Karaibska (ajíes dulces), posiekana i pokrojona na pół50pimiento-oliwki nadziewane, pokrojone na półpimiento-oliwki nadziewane, pokrojone na pół1Zielona babka, obrana (patrz notatki kucharzy) i grubo pokrojonaZielona babka, obrana (patrz notatki kucharzy) i grubo pokrojona12caleDwadzieścia pięć kwadratów liści babki (4 do 5 opakowań; Zobacz notatki kucharzy, jak przygotować)Dwadzieścia pięć kwadratów liści babki (4 do 5 opakowań; Zobacz notatki kucharzy, jak przygotować)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweciemne rodzynkiciemne rodzynki170papryka habanerośrednia czerwona papryka (około, pieczone (patrz notatki kucharzy), obrane, rdzeniowane, wysiewane i pokrojone w paski o szerokości 1/4 calaśrednia czerwona papryka (około, pieczone (patrz notatki kucharzy), obrane, rdzeniowane, wysiewane i pokrojone w paski o szerokości 1/4 cala2liście culantro szerokolistneliście culantro szerokolistne1warzywo (np. szpinak)sól, lub do smakusól, lub do smaku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 duża słodka cebula, grubo posiekana1 duża słodka cebula, grubo posiekana1kilogramyduże pomidory (około, grubo posiekaneduże pomidory (około, grubo posiekane791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki1 szklanka pełnego mleka lub śmietanki227papryka habanerocebula średnia żółta (około, grubo posiekanacebula średnia żółta (około, grubo posiekana680papryka habaneromalanga, obrana i pokrojona w 1-calową kostkęmalanga, obrana i pokrojona w 1-calową kostkę
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje25
Ocena Zdrowia14
Magazyn