Portorykańskie Pastele (Pasteles Puertorriqueños) może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis służy 25. Na $1.4 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 266 kalorii, 11g białka, oraz 16G tłuszczu. Udaj się do sklepu i odebrać sos pomidorowy, ciecierzyca, mleko i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pasteles en Hoja, Pasteles en Hoja de Yuca, oraz Figi, ser i tarty Dulce de Leche (Pasteles de Brevas, Queso y Arequipe) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Making the Recado
2
Umieścić wszystkie składniki w blenderze lub robocie kuchennym i puree. Odstawić. Zrób z wyprzedzeniem: możesz zrobić bazę przyprawową (recado) dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wykonanie Sofrito
4
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
5
Dodaj boczek i brązowy przez 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar Potrójnie Cheddar KRAFT® Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielonego
6
Dodaj wieprzowinę i gotuj, mieszając, aż zacznie uwalniać tłuszcz, około 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
7
Wymieszać z recado, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować, przykryte, przez około 50 minut, lub aż wieprzowina jest miękka po przekłuciu końcówką ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
8
Dodać bulion z kurczaka, jeśli sos zgęstnieje zbyt mocno podczas gotowania. Kiedy mięso jest gotowe, przenieś je na talerz za pomocą szczelinowej łyżki. SOS odstawić na bok. DO przodu: możesz zrobić sofrito dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
9
Robienie masy
10
Pracując w 2 lub 3 partiach, przecier mleko, malanga, zielone banany, Zielona babka i calabaza w blenderze lub robocie kuchennym i wlać do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Ciasto Z żurawiną
Ciasteczka Owsiane Z Daktylami, Grubo Pokruszone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Cukierki Peachie-o
11
Dodać olej i sól i dobrze wymieszać kolor masy równomiernie. Wymieszać z sosem reserved. Smak do przypraw i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Małe Cukinie Pokrojone Na Kawałki O Grubości 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
12
Owijanie Tamales
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
13
Umieść jeden plac liści babki na powierzchni roboczej z żyłami prostopadłymi do ciebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
14
Szczotkuj obficie olejem achiote.
Składniki, których będziesz potrzebować
Annatto
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
15
Umieść 3 czubate łyżki masy na środku liścia i rozłóż na 6-calowy kwadrat, pozostawiając 3-calowy margines ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (około
16
Umieść 3 łyżki pokrojonej w kostkę wieprzowiny na górze, tworząc prostokąt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny, 1 łyżeczka Na Opakowanie
17
Dekoruj 4 rodzynkami, 4 ciecierzycą, paskiem czerwonej papryki i 4 połówkami oliwek. Zawiąż tamal zgodnie z instrukcjami dotyczącymi pastelowego zawijania (patrz notatki kucharzy). Powtórz z pozostałymi opakowaniami i składnikami. Zrób z wyprzedzeniem: możesz przygotować liście babki dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Ciasto Kukurydziane
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
18
Gotowanie Tamales
Składniki, których będziesz potrzebować
Tamales
19
Używając dwóch parowników (lub pracujących partiami), gotować na parze przez około 1 godzinę (patrz notatki kucharzy).
20
Notatki kucharzy
21
Porcja
22
Większość ludzi lubi je z odrobiną sosu. Ajilimjili to dobry wybór.Przygotowując plantany, aby je obrać przed gotowaniem, odetnij końcówki małym ostrym nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Propozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
23
Pokroić w poprzek na 2 lub 3 kawałki. Wykonaj 2 lub 3 wzdłużne nacięcia w każdym, po grzbietach, które spływają po owocach. Starając się jak najmniej posiniaczyć ciało, odciągnij skórę od ciała nożem stołowym, a następnie pracuj swobodnie opuszkami palców. Obetnij każdą skórę.Opakowania z liści babki w celu przygotowania, rozmrozić je w lodówce na noc lub w ciepłej wodzie przez około 20 minut. Wytrzyj obie strony wilgotną szmatką i osusz papierowymi ręcznikami. Pracując na desce do krojenia, użyj linijki i noża do pomiaru i cięcia liści na kwadraty. Spalić kwadraty, biegając z każdej strony nad płomieniem gazowym lub palnikiem elektrycznym ustawionym na wysokości przez kilka sekund. Zauważysz, że liść natychmiast staje się elastyczny,a jego zewnętrzna strona lśni. Jeśli liście są rozdarte, po prostu nakładają się na kilka z nich podczas owijania ciasta.Papryka Pieczona
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Do 4 Funtów świeżego Miecznika, Pokrojonego Na 1/2-calowe Porcje (około 2 Na Osobę, 3 Do 4 Uncji Każda)
Do 3 świeżych Gruszek, Dojrzałych, Ale Wciąż Jędrnych
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Guma Owocowa W Paski Pomarańczowe
24
Podgrzać comal lub ciężkiej patelni na średnim ogniu, aż kropla wody skwierczy na kontakt.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
25
Całość papryki układamy na gorącej powierzchni i pieczemy, od czasu do czasu obracając szczypcami, aż ze wszystkich stron poczernią. W przypadku papryki może to potrwać do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie Cukinie Pokrojone Wzdłuż Na Cienkie Plasterki
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
26
Wyjmij z ognia i umieść w papierowej lub plastikowej torbie, aby" pocić " na kilka minut (pomaga to rozluźnić skórę). Gdy są lekko schłodzone, obierz zwęgloną skórę z prażonego miąższu. Zeskrobać i odrywać czarne kawałki po trochu; nie spłukiwać. Rdzeń i nasion papryki przed przystąpieniem do receptury.Pastelowy Wrap złożyć górną krawędź nieco więcej niż w połowie, naciskając lekko, a następnie rozłożyć. Złóż i naciśnij dolną krawędź w ten sam sposób; rozwiń. Masa całkowicie zamknie nadzienie. Teraz Złóż górną połowę ponownie trochę więcej niż w połowie do siebie. Przytrzymaj go w miejscu, podczas gdy podnosisz dolną krawędź, aby szew około 1/2 cala od strony złożonej. Trzymając szew zamknięty, złóż otwarte prawe i lewe końce pakietu w klapy lekko zachodzące pod bezszwową stroną.Gotowanie na parze Tamales do parowania tamales, wlać wodę do garnka do gotowania na parze, umieścić kosz do gotowania na parze w garnku (nad wodą) i ułożyć tamales w koszu. Przykryć garnek i doprowadzić wodę do wrzenia, a następnie obniżyć ogień na wolnym ogniu i pary tamales, aż zostaną ustawione. Czas zależy od wielkości i składu tamales, ale większość zajmuje około 1 godziny. Pamiętaj, aby od czasu do czasu sprawdzać poziom wody w garnku i w razie potrzeby uzupełniać wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Zielone Lub Czarne Dobrej Jakości, Bez Pestek, Grubo Posiekane
Tamales
1 Pasek Skórki Z Cytryny
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz Parowy
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
27
Reprinted with permission from Gran cocina Latina: the Food of Latin America by Maricel Presilla, 2012