Pasta alla Carbonara
Pastan alla Carbonaran jest bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 404 kalorie, 10g białka, oraz 40 g tłuszczu każdy. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś liście pietruszki, grubo zmielony pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 313 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pastan alla Carbonara, Makaron z bekonem i jajkiem: Rigatoni alla Carbonara, oraz Spaghetti alla Carbonara dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś duży garnek lekko osolonej wody do walcowania wrzenia na makaron. Na dużej patelni, rozgrzać olej, aż lekko palenia na średnim ogniu, następnie gotować guanciale lub pancetta aż chrupiące, o 6 protokół. Trzymaj ciepło.
Wrzuć makaron do wody i gotuj do "al dente" zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gdy makaron się gotuje, rozgrzej dużą miskę do serwowania.
Żółtka umieścić w misce wraz z 3/4 masy serowej wraz z mielonym pieprzem. Użyj trzepaczki i zmiksuj, aż dobrze wymieszasz.
Odcedzić makaron, rezerwując małą filiżankę wody z makaronu.
Do miski z jajkami dodaj odsączony, gorący makaron, wraz z odrobiną wody z makaronu, Wrzuć dobrze, aby lekko ugotować jajka i posmarować makaron mieszaniną jajek.
Dodać ciepłe guanciale lub pancetta, i wrzucić ponownie dobrze wymieszać.
Makaron podawać w pojedynczych miseczkach z posypką natki pietruszki i pozostałą częścią sera.