Paski kurczaka Cajun
Paski kurczaka Cajun mogą być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Za 1,13 dolara za porcję ten przepis pokrywa 13% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis pozwala na przygotowanie 6 porcji o wartości 172 kalorii , 24 g białka i 7 g tłuszczu każda. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, papryki, piersi z kurczaka i soli czosnkowej. Jest to dość niedrogi przepis dla fanów kuchni kreolskiej. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 20 minut . Z oceną Spoonacular wynoszącą 48% , to danie jest solidne. Użytkownikom, którym spodobał się ten przepis, spodobały się również słodkie i lepkie paski kurczaka , paski kurczaka smażone na powietrzu i bezkostne paski Buffalo .
Instrukcje
W dużym, zamykanym worku plastikowym wymieszaj pierwsze sześć składników.
Dodaj kurczaka, po połowie na raz, i potrząsaj, aby go pokryć. Na dużej patelni smaż kurczaka na maśle przez 8-10 minut lub do momentu, aż soki staną się klarowne.
Jeśli chcesz, udekoruj pietruszką i papryką.