Pasiasty Bas Meunière
Pasiasty Bas Meunière może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 33g białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 303 kalorie. Na $3.8 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, ocet balsamiczny, filety z basu w paski i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cały Pasiasty Bas, Pasiasty Bas en Papillote, oraz Grillowany Bas W Paski dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę umieścić w płytkim naczyniu.
Umieść mleko w innym płytkim naczyniu.
Rybę posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Pracując z jednym filetem na raz, pogłębiaj ryby w mące, wytrząsając nadmiar. Ryby zanurzyć w mleku, pozwalając nadmiar kapać; pogłębiać ponownie w mące. Odstawić. Powtórz procedurę z pozostałymi rybami, mąką i mlekiem.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu.
Dodaj 1 łyżkę masła do patelni, wirując, aż masło się rozpuści.
Dodaj 2 filety do patelni; zmniejszyć ogień do medium, i gotować 4 minut z każdej strony lub aż złoty kolor i płatki rybne łatwo testowane widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Wyjmij rybę z patelni; utrzymuj ciepło. Powtórz procedurę z pozostałą 1 łyżką masła i pozostałymi 2 filetami.
Wyjmij rybę z patelni; utrzymuj ciepło.
Zwiększ ciepło do średniej-wysokiej.
Dodaj szalotki i pozostałe 1/4 łyżeczka soli do patelni; smażyć 1 minutę lub do miękkości.
Dodać ocet i bulion; gotować na wolnym ogniu 1 minutę.
Dodać pietruszkę i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu. Łyżka sosu nad rybą.
Uwaga na wino: ten dopracowany preparat z pikantnymi smakami masła potrzebuje lekkiego, chrupiącego, nieoczyszczonego białego wina, które będzie działać jak" cytryna", aby zrównoważyć smaki ryb. Pacjent Cottat Sauvignon Blanc 2006 Vin de Pays du Jardin de la France is a standout and a steal at $ Karen MacNeil