Paryskie śniadanie: Quiche z brukselką, szalotką i koperkiem
Paryskie śniadanie: Quiche z brukselką, szalotką i koperkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 776 kalorii, 19g białka, oraz 72 g tłuszczu każdy. Na $1.97 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz proszek do pieczenia, mielony pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Jest to niedrogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Podsmażone brukselki i szalotki, Brukselka z boczkiem i szalotką, oraz Karmelizowana szalotka i brukselka z pancettą dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W misce robota kuchennego, pulse razem mąkę, sól, masło, i skrócenie, aż mieszanina przypomina okruchy oczywiście. Podczas pulsowania wlej lodowatą wodę w strumieniu do procesora, aż ciasto połączy się w kulkę. Możesz również zrobić to wszystko ręcznie za pomocą krajalnicy do ciast, jeśli wolisz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciepłe Puree Ziemniaczane (110° Do 115°, Przygotowane Bez Mleka I Masła)
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
Mąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Ciasto wyjąć na posypaną mąką deskę. Będzie trochę lepki. Z mąki ręce, uformować ciasto na dysku o średnicy około 6 cali. Owinąć celofanem i przechowywać w lodówce przez około 45 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
3
Po wystygnięciu ciasta wyjmij je z lodówki i połóż z powrotem na obsypanej mąką desce. Spłaszczyć Dysk z około 5-6 uderzeń wałka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
4
Rozwałkuj w koło o grubości około 1/8 cala i średnicy 12 cali. Należy podnieść ciasto trochę jak toczyć, i posypać więcej mąki w razie potrzeby, aby utrzymać go od sklejania. Ostrożnie przełożyć na patelnię, naciskając ciasto na dno i boki. Złóż zwisające ciasto z powrotem na boki patelni, aby krawędzie były nieco grubsze / mocniejsze.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Do 56 Cukierków Life Savers
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
(aby Utrzymać Kotlety Kurczaka W Całości)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Umieść patelnię w zamrażalniku na około 20 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
6
Blind-piec skorupę: Rozgrzej piekarnik do 375 stopni. Weź duży arkusz papieru pergaminowego (większy niż patelnia), umieść go na skórce i przykryj koralikami ciasta lub suszoną fasolą. Upewnij się, że jest wystarczająco dużo papieru pergamin wystaje na pokrycie krawędzi tarty jak najwięcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola Suszona
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Żółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Piec około 25 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
8
Wyjmij z piekarnika, wyrzuć pergamin z fasolą i pozostaw patelnię do lekkiego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Syropu Klonowego Lub Syropu O Smaku Klonowym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Żółty Cukier I Różne Posypki
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Przyciąć łodygę każdego kiełka, odrzucając wszelkie zewnętrzne liście, które odpadają lub stają się luźne. Spłucz kiełki i pokrój je na pół. W przykrytej patelni podsmażyć masło na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Dodaj szalotki, łyżeczka soli, czarny pieprz, i 1/8 łyżeczki czosnku w proszku, i smażyć na średnim ogniu przez około 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Półksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
11
Dodać brukselkę na patelnię i wrzucić delikatnie je płaszcz. Ponownie ułóż je tak, aby były cięte z boku na patelni. Przykryć patelnię i pozwolić im gotować i uzyskać złoty przez około 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
12
Dodać białe wino, podnieść ogień do średniej, i pozostawić do gotowania, odkryte, przez około 3 protokół więcej.
Dodaj pozostałą łyżeczkę soli, biały pieprz, łyżeczkę czosnku w proszku, tymianek, mąkę, proszek do pieczenia i starty ser pecorino i ponownie ubijaj. Mieszanka będzie miała małe grudki, które jest ok!
Składniki, których będziesz potrzebować
Pecorino
2 łyżki Plus 2 łyżeczki Zimnego Masła, Podzielone
Półksiężycowe Plasterki Ogórka Angielskiego
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekane Ciasteczka Oreo
17
Dodać posiekany szczypiorek, koperek, sery szwajcarskie i cheddar i dokładnie zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Gałązki Koperku Lub Estragonu (opcjonalnie)
(najlepiej Bumble Bee Prime Filet Solid Albacore)
świeżo Zebrane Gałązki Kopru
18
Wlać ciasto do przygotowanej patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
19
Łyżka brukselki z szalotki na wierzchu ciasta, upewniając się, że są one rozłożone na całej patelni. Niektóre kiełki opadną, ale te, które spoczywają na powierzchni, powinny być ustawione po bokach.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Kiełki
Chleb Orzechowo-rodzynkowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
20
Umieść patelnię tartą na blasze do pieczenia, aby złapać wszelkie wycieki w piekarniku (naprawdę nie powinno być, nawet z taką ilością płynu, ale zaoszczędzi ci bałaganu, jeśli tak się stanie).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółty Cukier I Różne Posypki
21
Piec tartę przez około 40 minut. Powinien być puchaty, złoty i osadzony w środku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne Posypki
22
Pozostaw quiche do ostygnięcia na stojaku z drutu przez co najmniej 10 minut przed cięciem. Zmniejszy się nieznacznie. Smacznego!
Francuski można połączyć z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Chateau Feret Lambert Bordeaux Superieur z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.