Paryskie Gnocchi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj paryskiego Gnocchi. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 12g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 564 kalorie. Na 93 grosze za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. 294 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz parmezan, sól koszerną, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Paryski Suflet Gnocchi, Dyniowe Paryskie Gnocchi, oraz Paryskie Gnocchi z pieczonymi pomidorkami Cherry, kukurydzą i cukinią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić wodę, masło i sól do wrzenia w średnim rondlu na dużym ogniu.
Dodaj mąkę na raz i mieszaj drewnianą łyżką, aż powstanie gładkie ciasto. Zmniejszyć ogień do średnio-niskiego i nadal mieszać, ubijając ciasto mocno i szybko, aby zapobiec przywieraniu do garnka. Kontynuuj gotowanie, aż ciasto oderwie się od boków garnka, pozostawiając cienką warstwę i lekko paruje.
Aby zakończyć z podstawką
Gorące ciasto przełożyć do miski miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek.
Dodać musztardę i ser i ubić na średniej prędkości.
Dodawać jajka po kolei, aby ciasto w pełni włączyło jajko przed dodaniem następnego. Po dodaniu ostatniego jajka, dodaj zioła i ubijaj, aby połączyć.
Przenieść mieszaninę do worka z zamkiem błyskawicznym wielkości galonów lub worka na ciasto wyposażonego w końcówkę 1/2 cala. Przejdź do kroku
Dodać musztardę i ser i ubić drewnianą łyżką do uzyskania jednorodności.
Dodawać jajka pojedynczo, ubijając energicznie każdym dodatkiem, aby zapobiec zwilżaniu jaj i pozwalając ciasto w pełni włączyć jajko przed dodaniem następnego. Po dodaniu ostatniego jajka, dodaj zioła i ubijaj, aby połączyć.
Przenieść mieszaninę do worka z zamkiem błyskawicznym wielkości galonów lub worka na ciasto wyposażonego w końcówkę 1/2 cala.
Pozostawić mieszaninę na 15 do 25 minut w temperaturze pokojowej. Tymczasem przynieś duży garnek z osoloną wodą na wolnym ogniu i mieć obramowaną blachę do pieczenia. Jeśli używasz torby z zamkiem błyskawicznym, odetnij otwór 1/2 cala w jednym rogu. Trzymając worek nad wrzącą wodą, wyciśnij mieszaninę z worka, odcinając ją nożem do parowania na długości 1 cala i pozwalając im wpaść bezpośrednio do gotującej się wody. Kontynuuj odcinanie jak najwięcej w ciągu jednej minuty, a następnie zatrzymaj się.
Gdy wszystkie gnocchi wypłyną na górę, kontynuuj gotowanie, aż gnocchi zostaną całkowicie ugotowane na środku, o 3 minuty dłużej. Podnieś gnocchi drobnym sitkiem siatkowym lub metalowym pająkiem i przenieś do obramowanej blachy do pieczenia.
Skropić odrobiną oliwy z oliwek i wrzucić do herbu. Powtórz z pozostałym ciastem. Schłodzone gnocchi można schłodzić, aż będzie gotowe do dalszego gotowania w paryskim Gnocchi z pieczonymi pomidorami Cherry, kukurydzą i cukinią lub w paryskim Sufletie Gnocchi.