Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym

Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym
Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 436 kalorii, 59G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 16 i kosztuje $1.53 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka szałwii, cytryny, soli i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Z łyżeczką wynik 68%, to danie jest solidne. Spróbuj Pieczony indyk z sosem z szałwii, Pieczony indyk i sos z cebulą i szałwią, oraz Pieczony Indyk Z Farszem Szałwiowym I Sosem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 42
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz pierwsze 4 składniki na dnie płytkiej patelni pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z indyka. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Wyciągnij końcówki skrzydeł w górę i na plecy; włóż pod indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
MięsoMięso
4
Połącz ser, 1/4 szklanki szałwii, masło, mielony czosnek, 3/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu; przetrzyj mieszaninę pod rozluźnioną skórą i nad piersią i pałeczkami. Natrzeć skórkę indyka przeciętymi bokami połówek cytryny; wycisnąć sok do jamy indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek MielonyCzosnek Mielony
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
MasłoMasło
SerSer
PieprzPieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SokSok
CytrynaCytryna
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
5
Połówki cytryny umieścić w jamie indyka; nogi związać sznurkiem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
CytrynaCytryna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
6
Umieść indyka, pierś do góry, na mieszance warzywnej na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Piec w temperaturze 425 przez 30 minut i zalać 2 szklanki bulionu indykiem. Namiot piersi indyka luźno z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z IndykaPierś Z Indyka
Cała TurcjaCała Turcja
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Piec dodatkowe 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Obniżyć temperaturę piekarnika do 325 (nie wyjmować indyka z piekarnika).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Piec w temperaturze 325 przez 1 1/2 godziny lub do momentu włożenia termometru do mięsistej części uda 180, fastrygując co 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
11
Wyjąć indyka z patelni. Przykryć i odstawić na 30 minut; wyrzucić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Umieść dużą plastikową torbę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miary na 4 filiżanki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Torby ZiplocTorby Ziploc
13
Wlać kroplówki przez sito do worka; wyrzucić ciała stałe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
14
Pozostawić krople 10 minut (tłuszcz wzrośnie do góry). Uszczelnij torbę; ostrożnie oderwij 1 dolny róg torby.
15
Spuścić kapiące do średniej miski, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
16
Dodać wystarczającą ilość pozostałego bulionu z kurczaka do kropli do równej 3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
17
Podgrzać średni rondel na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
18
Dodaj szalotki; smażyć 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
19
Dodać sherry; doprowadzić do wrzenia. Gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (o 5 protokół). Wymieszaj pozostałą 1 łyżkę szałwii i gotuj przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
20
Dodaj zastrzeżone krople; doprowadzić do wrzenia.
21
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
22
Mąkę i wodę połączyć, dobrze mieszając trzepaczką. Wymieszać mieszaninę mąki do mieszaniny kapieli; doprowadzić do wrzenia. Gotować 2 minuty lub aż zgęstnieje, stale mieszając. Wymieszać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i pozostałą 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
23
SOS podawać z indykiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
24
Uwaga: jednym z najlepszych win do pieczonego indyka (i drobiu w ogóle) jest pinot noir. W tym przypadku przyprawy-szałwia, parmezan, czosnek-podkreślają ten wybór. Ziemiste smaki Pinot noir stanowią pyszne tło dla mięsności indyka, ziołowej jakości szałwii, słono-orzechowego sera i ostrości czosnku. Jako dodatkowe dobrodziejstwo, pinot noir ma elastyczną, jedwabistą konsystencję - tylko bilet na pikantnego ptaka. Uwaga: Wielkie pinot noirs są drogie, ale to jest pora roku, aby zaszaleć. Spróbuj Merry Edwards Estate Pinot Noir 2003 z Kalifornijskiego wybrzeża Sonoma ($48). - Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
PrzyprawyPrzyprawy
ParmezanParmezan
DróbDrób
SerSer
CzosnekCzosnek
Cała TurcjaCała Turcja
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia36
Magazyn