Parfaity Z Białej Czekolady
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Parfaits z białej czekolady. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 553 kalorie, 8G białka, oraz 42g tłuszczu na porcję. Przepis ten służy 4. Na 2,32 zł za porcję, ten przepis okładki 17% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz czekoladę do pieczenia, jagody, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Parfaity Z Białej Czekolady I Malin, Mus Z Białej Czekolady Parfaits, oraz Parfaity Z Białej Czekolady Wiśniowej podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu połączyć śmietanę, cukier i skrobię kukurydzianą. Gotować i mieszać na średnim ogniu, aż mieszanina osiągnie 160° lub będzie wystarczająco gruba, aby pokryć tył metalowej łyżki.
Niewielką ilość wymieszać z żółtkami; wszystko zwrócić na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty; mieszać w czekoladzie, aż się stopi.
Zdjąć z ognia; delikatnie wymieszać z wanilią.
Schłodzić do temperatury pokojowej, około 15 minut. Złóż bitą polewę.
Umieść 1/4 szklanki w czterech szklankach parfait.
Połączyć jagody i maliny; umieścić 1/4 szklanki w każdej szklance. Powtórz warstwy mieszanki czekoladowej i jagód dwa razy. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę.
Udekorować truskawkami i ubić polewy w razie potrzeby.