Papryka z czarną fasolą
Papryka z czarną fasolą może być tylko bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie przepis, którego szukałeś. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 87 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje 55 centów za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga oleju roślinnego, papryki,czarnej fasoli coarsley i cukru. 22 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 45%, co jest solidne. Podobne przepisy to Papryka z czarną fasolą, Kurczak Fiesta z papryką i czarną fasolą, oraz Czarna Fasola, Papryka Chili I Mieszane Liście.
Instrukcje
Rozgrzej wok na dużym ogniu, aż będzie gorący, a następnie dodaj olej. Gdy olej jest gorący, dodać szalotki, czarną fasolę, czosnek i imbir, i mieszać smażyć przez 1 minutę. Następnie wrzucić paprykę i smażyć przez 1 minutę.
Dodaj wino lub sherry, SOS fasolowy chilli, sos sojowy, cukier i bulion lub wodę i gotuj na dużym ogniu przez 5 minut lub do momentu, gdy papryka będzie miękka i większość płynu odparuje.
Wymieszaj olej sezamowy, daj mieszaninie kilka obrotów, aby dobrze wymieszać, odwróć się na talerzu i pozostaw do ostygnięcia. Może być wykonany do 2 godzin wcześniej.
Podawać w temperaturze pokojowej.