Papryka faszerowana indykiem
Przepis na Paprykę Faszerowaną Indykiem można przygotować w około 50 minut . Ten przepis daje 5 porcji z 481 kaloriami , 42 g białka i 20 g tłuszczu każda. Za 3,11 USD za porcję przepis ten pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilku osobom to danie główne bardzo przypadło do gustu. 19 osobom ten przepis wydał się pyszny i sycący. Jeśli masz pod ręką paprykę, mielony kminek, papryczki i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 93% . Ta ocena jest świetna. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również przepisy takie jak Papryka Faszerowana Czarną Fasolą i Serem , Papryka Faszerowana Meksykańska Blast Of Color i Miniaturowe Papryki Faszerowane Meksykańskie .
Instrukcje
Przekrój papryczki wzdłuż na pół i usuń pestki. W dużym czajniku gotuj papryczki we wrzącej wodzie przez 3-5 minut.
Odcedź i opłucz zimną wodą; odstaw.
Na dużej patelni podsmaż cebulę na oliwie, aż zmięknie.
Dodaj indyka, kminek, przyprawę włoską, czosnek, sól i pieprz; smaż na średnim ogniu, mieszając, aż mięso straci różowy kolor.
Przenieś do dużej miski; wymieszaj z serem sojowym, pomidorami i bułką tartą. Nałóż łyżką do połówek papryki.
Umieścić w blasze do pieczenia o wymiarach 15 x 10 x 1 cal, wysmarowanej sprayem do pieczenia.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 20–25 minut lub do momentu, aż papryka będzie ciepła i miękka.