Pappardelle z pieczoną na mleku kozą Ragù
Pappardelle z pieczoną na mleku kozą Ragù może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 660 kalorii, 41g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka soli i pieprzu, gałązki tymianku, rosół z kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pappardelle Z Ragù, Pappardelle Z Ragu Wieprzowym, oraz Jagnięca Ragu + Pappardelle dla podobnych receptur.
Instrukcje
W średniej emaliowanej żeliwnej zapiekance podgrzej 3 łyżki oliwy z oliwek. Kozę przyprawiamy solą i pieprzem i dodajemy do zapiekanki. Gotować na umiarkowanie wysokim ogniu, obracając raz, aż lekko rumiane z obu stron, o 15 protokół. Łyżka z nadmiaru tłuszczu w zapiekance.
Do zapiekanki dodać mleko, tymianek, liść laurowy i cynamon i doprowadzić do wrzenia. Przykryć folią i pokrywką i przenieść do piekarnika. Dusić przez około 1 godzinę 40 minut, od czasu do czasu obracając mięso i od czasu do czasu polewając nim płyn do gotowania. Mięso robi się, gdy jest na tyle delikatne, aby oderwać kość.
Wyjąć mięso z zapiekanki i ostudzić.
Wlać soki z patelni do szklanej miarki żaroodpornej. Powinno być około 1/2 szklanki. Wyrzucić gałązki tymianku, liść laurowy i laskę cynamonu. Wyciągnij mięso z kości i pokrój je na kawałki 1/2 cala. Zachowaj duże kości.
Dodaj pozostałą 1 łyżkę oliwy z oliwek do zapiekanki wraz z pastą pomidorową i gotować na umiarkowanym ogniu, aż skwierczy, o 2 protokół. Wymieszać w reserved soki patelni.
Dodać pomidory i wywar z kurczaka i doprowadzić do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem. Powrót mięso i kości do zapiekanki i dusić na bardzo małym ogniu, aż sos jest gęsty i zredukowany do około 3 1/2 szklanki, o 1 godzinę; wyrzucić kości. Schłodzić kozą szmatkę na noc.
Następnego dnia przepłukać szmatę w zapiekance. Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia.
Dodaj pappardelle i gotować do al dente, o 3 protokół.
Odcedzić i dodać makaron do szmaty; wrzucić dobrze.
Makaron podawać w płytkich miseczkach, mijając ser na boku.