Pappardelle z cytryną, karczochami i szparagami

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Pappardelle z cytryną, karczochami dla dzieci i szparagami. Ten przepis służy 6. Na 3,47 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 459 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, karczochy dla niemowląt, oliwę z oliwek extravirgin i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczone szparagi i karczochy z cytrynowo-oregano Aioli, Pieczone szparagi i karczochy z cytrynowo-oregano Aioli, oraz Pieczone szparagi i karczochy dla niemowląt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Makaron ugotować zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, pomijając sól i tłuszcz.
Odcedzić makaron, rezerwując 1/2 szklanki płynu do gotowania. Odstawić na bok makaron; ogrzać.
Połączyć 2 szklanki wody i soku w średniej misce. Pracując z 1 karczochem na raz, odciąć łodygę w odległości 1/4 cala od podstawy; obrać łodygę.
Usuń dolne liście i twarde zewnętrzne liście, pozostawiając delikatne serce i dół; przyciąć około 1 cala od góry karczocha.
Każdy karczoch przeciąć na pół wzdłuż.
Połówki karczocha umieścić w wodzie cytrynowej.
Rozgrzać 1 łyżkę oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Dobrze osuszyć karczochy; osuszyć.
Dodaj karczochy do patelni. Przykryć i gotować 8 protokół, mieszając od czasu do czasu; odkryć. Zwiększyć ciepło do średnio-wysokiej; gotować 2 minuty lub aż karczochy są złote, często mieszając.
Umieść karczochy w dużej misce.
Umieść patelnię na średnim ogniu; dodaj pozostałe 1/4 szklanki wody i szparagi do patelni. Przykryć i gotować 5 minut lub do crisp-tender.
Dodać szparagi, pietruszkę i skórkę do karczochów; wrzucić dobrze.
Dodać makaron, zastrzeżone gotowania płynu, pozostałe 2 łyżki oleju, tymianek, sól, i pieprz do mieszaniny karczochów; wrzucić dobrze.
Umieścić 2 szklanki mieszanki makaronu w każdej z 6 płytkich misek; top każdej porcji z około 3 łyżki sera.