Boeuf En Daube-Klasyczny Francuski Gulasz Wołowy Burgundzki (Bourguignon)
Boeuf En Daube-klasyczny francuski gulasz wołowy z Burgundii (Bourguignon) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 901 kalorii, 53g białka, oraz 55 g tłuszczu każdy. Na 6,26 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Mieszanka soli koszernej, ząbki czosnku, cebula perła, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Boeuf Bourguignon (Gulasz Wołowy Po Burgundzku), Boeuf Bourguignon (Francuski Gulasz Wołowy), oraz Wołowina burgundzka Aka Boeuf Bourguignon a Lan Ivo dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej niereaktywnej misce połącz wołowinę, koniak, goździki, czosnek, cebulę, marchew, seler, liść laurowy, szałwię, tymianek, pietruszkę, 1/4 łyżeczki grubo zmielonego czarnego pieprzu, skórkę pomarańczową, Wino i grzyby. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc lub do 2 dni, mieszając od czasu do czasu.Doprowadzić mięso i warzywa do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grubo Zmielony Czarny Pieprz
Skórka Pomarańczowa
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
Koniak
Pęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1/2 Gałązki Rozmarynu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Odcedzić, zastrzegając marynatę.Osuszyć wołowinę i warzywa ręcznikami papierowymi.Rozgrzej piekarnik do 163° / 175C.w dużym, ciężkim naczyniu odpornym na działanie pieca (takim jak żeliwny piec holenderski lub Le Creuset) podsmaż boczek na średnim ogniu, aż do wytworzenia tłuszczu, około 3-5 minut. Używając łyżki szczelinowej, Usuń boczek na ręczniki papierowe i rezerwy.Pracując partiami, aby nie przepełnić patelni, dodaj mięso i warzywa do tłuszczu na patelni i brązuj je ze wszystkich stron na średnim ogniu, przyprawiając solą i pieprzem, gdy brązowieją, około 7 minut na partię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
Potrójne, Przycięte
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Przełożyć na talerz.
4
Dodaj marynatę do garnka i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć do średniego ciepła i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz jest zmniejszona o jedną trzecią, o 8 protokół. Usuń pianę z powierzchni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, Przycięte
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
5
Dodaj Czas lub consomme, i gotować kolejne 8 minut, aż zmniejszy się ponownie o jedną trzecią. Wymieszaj szczyptę cukru i pastę pomidorową (i dodaj pokrojone w kostkę pomidory i zielone oliwki, jeśli używasz).Do garnka wrzucić mięso, warzywa i zarezerwowany boczek. Przykryć i piec w piekarniku, aż mięso będzie miękkie, 2 1/2-3 godziny. - Lub-naprzemiennie, na tym etapie można gotować w garnku na małym ogniu od 8 do 10 godzin lub na dużym ogniu od 4 do 6 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekany Koperek Lub Dowolne świeże Zioła, Które Lubisz
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1/4 Szklanki Kwaśnej śmietany, Spójrz Na Nią
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
1 Funt Makaronu Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Podawać z rustykalnym chlebem do mycia soków, wraz z zieloną sałatką i półmiskiem serów.Zamarza i pięknie się nagrzewa. Resztki uczynią piękny domek-pasterskie ciasto a La Provencale, zobacz mój przepis # 355446.