Panzanella z grzybami
Grzyb Panzanellan to śródziemnomorski dodatek do dania. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,45 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 204 kalorie. Mieszanka rukoli, orzeszków piniowych, koziego sera i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 52%. Panzanella, Panzanella i Panzanella są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450°. W dużej misce połącz chleb, 2 łyżki oleju i 1/4 łyżeczki soli; wrzucić do płaszcza.
Przełożyć na nienatłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec 8-10 minut lub do złotego koloru. Ochłodzić do temperatury pokojowej.
Połącz grzyby, 2 łyżki oleju, czosnek i 1/4 łyżeczki soli; przenieść na natłuszczoną blachę do pieczenia.
Piec w temperaturze 450° 10-12 minut lub do miękkości.
W dużej misce wymieszaj ocet, musztardę, miód, pozostały olej i sól.
Dodać rukolę, pomidory, orzeszki piniowe, rodzynki, tost z chleba i grzyby; wrzucić do płaszcza.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Panzanella bardzo dobrze komponuje się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Taittinger Brut La Francaise. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.