Panzanella z grzybami

Panzanella z grzybami
Grzyb Panzanellan to śródziemnomorski dodatek do dania. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób i kosztuje 1,45 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka, 14 g tłuszczu i łącznie 204 kalorie. Mieszanka rukoli, orzeszków piniowych, koziego sera i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 52%. Panzanella, Panzanella i Panzanella są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450°. W dużej misce połącz chleb, 2 łyżki oleju i 1/4 łyżeczki soli; wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
(takie Jak Shiitake, Ostryga I Cremini)(takie Jak Shiitake, Ostryga I Cremini)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Przełożyć na nienatłuszczoną blachę do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
3
Piec 8-10 minut lub do złotego koloru. Ochłodzić do temperatury pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4
Połącz grzyby, 2 łyżki oleju, czosnek i 1/4 łyżeczki soli; przenieść na natłuszczoną blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
5
Piec w temperaturze 450° 10-12 minut lub do miękkości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
6
W dużej misce wymieszaj ocet, musztardę, miód, pozostały olej i sól.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
7
Dodać rukolę, pomidory, orzeszki piniowe, rodzynki, tost z chleba i grzyby; wrzucić do płaszcza.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
8
Posypać kozim serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
9
Natychmiast podawaj.

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Panzanella bardzo dobrze komponuje się z Chianti, Verdicchio i Trebbiano. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Taittinger Brut La Francaise. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 45 dolarów.
Taittinger Brut La Francaise
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia14
Magazyn