Pancetta-szałwia Indyk z sosem Pancetta-szałwia może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 84g białka, 29g tłuszczu, oraz w sumie 646 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 2,04 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz masło, stock z indyka na skróty, gałązki szałwii i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. 205 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym, Polenta z Pancettanem i szałwią, oraz Brukselka Z Pancettanem I Szałwią.
Instrukcje
1
Podczas pracy maszyny upuść czosnek w dół rury zasilającej procesora i posiekaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
2
Dodaj pancetta. Puls drobno posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule
3
Dodać wszystkie pozostałe składniki. Mieszanie pulsacyjne z grubą pastą.
4
Przenieść do małej miski. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku i rozgrzej do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
Główną jamę indyka posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3
Posmarować 2 łyżkami masła pancetta-szałwia. Zaczynając od końca szyi, wsuń rękę między skórę a mięso piersi, ud i górnych podudzi, aby rozluźnić skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
2 Posiekane Czerwone Cebule
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1/2 Gałązki Rozmarynu
4
Rozłóż pozostałe masło na udach, podudziach i mięsie piersi pod skórą. Wypełnij główną jamę gałązkami ziół. Zwiąż nogi luźno, aby utrzymać kształt. Włóż końcówki skrzydeł pod.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z Kurczaka
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Umieścić indyka na stojaku ustawionym w dużej patelni do pieczenia. Natrzeć indyka oliwą, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, Odsączona
6
Wlać 2 szklanki wywaru na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Pieczeń indyka, aż termometr włożony do najgrubszej części uda rejestruje 165 ° F do 77°, około 3 godzin. Przechyl indyka tak, aby soki spływały na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Przelej indyka na talerz. Namiot z folią; odstawić na co najmniej 30 minut (temperatura wzrośnie o 5 do 10 stopni). Pan rezerwowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 Cala
1
Zeskrobać soki i rumiane kawałki z patelni do dużej szklanej miarki. Łyżka tłuszczu. Rezerwa 2 łyżki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Fasola Cannelloni, Odsączona
2
Podgrzać 2 łyżki zarezerwowanego tłuszczu w dużym rondlu na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Dodaj pancetta; sauté aż do początku chrupiące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Posiekane Czerwone Cebule
4
Dodaj szalotki; sauté 1 minutę. Zmniejszyć ciepło do średniego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte