Panazjatyckie okłady z kurczaka i sałaty warzywnej

Panazjatyckie okłady z kurczaka i sałaty warzywnej
Panazjatyckie okłady z kurczaka i sałaty warzywnej to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 18 porcjami. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 89 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka z serc sałaty rzymskiej, cebula, mirin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Okłady Z Sałaty Azjatyckiej Z Kurczakiem, Okłady Z Sałaty Azjatyckiej Z Kurczakiem, oraz Okłady Z Sałaty Azjatyckiej Z Kurczakiem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać nasiona sezamu w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
W małej miseczce umieścić prażone nasiona sezamu; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna SezamuZiarna Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Wymieszaj w sosie sojowym, occie ryżowym bez smaku, świeżym soku z limonki, orientalnym oleju sezamowym i pieprzu cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy NiesezonowanyOcet Ryżowy Niesezonowany
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Pieprz CayennePieprz Cayenne
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
Sos SojowySos Sojowy
1
Wymieszać sos sojowy, mirin, i sake w małej misce do mieszania; ustawić stir-fry SOS bok. (Sos do zanurzania i sos do smażenia można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Sos SojowySos Sojowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Japoński Sos SezamowyJapoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
2
W średniej misce umieścić plasterki kurczaka, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
Dodaj skrobię kukurydzianą i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
4
Podgrzać 2 łyżki orientalnego oleju sezamowego w dużej głębokiej patelni nonstick na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj plasterki kurczaka i smażyć aż gotowane przez, o 4 protokół. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść plastry kurczaka do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
6
Ciepło Pozostałe 1 łyżka orientalnego oleju sezamowego w tym samym nonstick patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej SezamowyOlej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj pokrojoną czerwoną cebulę, czerwone paski papryki, i paski marchewki; sauté 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka CzerwonaPapryka Czerwona
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
MarchewMarchew
8
Dodaj zarówno kapustę i kiełki fasoli; smażyć, aż warzywa będą chrupiące-miękkie, o 2 protokół. Powrót plasterki kurczaka na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki FasoliKiełki Fasoli
WarzywaWarzywa
KapustaKapusta
Cały KurczakCały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać sos stir-fry i wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SOS Stir FrySOS Stir Fry
10
Przenieść mieszaninę do sitka ustawionego nad miską, aby spuścić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
11
Ułóż liście sałaty rzymskiej na półmisku. Podzielić mieszankę smażyć między liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
12
Posypać posiekaną zieloną cebulą i podawać, przechodząc osobno sos do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Zielona CebulaZielona Cebula
13
* Niesezonowany ocet ryżowy i mirin (słodkie japońskie wino ryżowe) są dostępne na rynkach japońskich oraz w sekcji azjatyckiej żywności w niektórych supermarketach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy NiesezonowanyOcet Ryżowy Niesezonowany
Wino RyżoweWino Ryżowe
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje18
Ocena Zdrowia7
Magazyn