Panazjatyckie okłady z kurczaka i sałaty warzywnej
Panazjatyckie okłady z kurczaka i sałaty warzywnej to bezglutenowe i bezmleczne przepis z 18 porcjami. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ta przystawka ma 89 kalorii, 8G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Mieszanka z serc sałaty rzymskiej, cebula, mirin i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 37%, to danie nie jest takie super. Spróbuj Okłady Z Sałaty Azjatyckiej Z Kurczakiem, Okłady Z Sałaty Azjatyckiej Z Kurczakiem, oraz Okłady Z Sałaty Azjatyckiej Z Kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać nasiona sezamu w ciężkiej małej patelni na średnim ogniu, aż złoty, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
W małej miseczce umieścić prażone nasiona sezamu; ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziarna Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Wymieszaj w sosie sojowym, occie ryżowym bez smaku, świeżym soku z limonki, orientalnym oleju sezamowym i pieprzu cayenne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Ryżowy Niesezonowany
Olej Sezamowy
Pieprz Cayenne
Sok Z Limonki
Sos Sojowy
1
Wymieszać sos sojowy, mirin, i sake w małej misce do mieszania; ustawić stir-fry SOS bok. (Sos do zanurzania i sos do smażenia można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
Sos Sojowy
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
Japoński Sos Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
W średniej misce umieścić plasterki kurczaka, posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Dodaj skrobię kukurydzianą i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
4
Podgrzać 2 łyżki orientalnego oleju sezamowego w dużej głębokiej patelni nonstick na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Sezamowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj plasterki kurczaka i smażyć aż gotowane przez, o 4 protokół. Za pomocą szczeliny łyżka, przenieść plastry kurczaka do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
6
Ciepło Pozostałe 1 łyżka orientalnego oleju sezamowego w tym samym nonstick patelni.
Dodaj zarówno kapustę i kiełki fasoli; smażyć, aż warzywa będą chrupiące-miękkie, o 2 protokół. Powrót plasterki kurczaka na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełki Fasoli
Warzywa
Kapusta
Cały Kurczak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Dodać sos stir-fry i wrzucić do herbu. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
SOS Stir Fry
10
Przenieść mieszaninę do sitka ustawionego nad miską, aby spuścić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
11
Ułóż liście sałaty rzymskiej na półmisku. Podzielić mieszankę smażyć między liście.
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
12
Posypać posiekaną zieloną cebulą i podawać, przechodząc osobno sos do maczania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
Zielona Cebula
13
* Niesezonowany ocet ryżowy i mirin (słodkie japońskie wino ryżowe) są dostępne na rynkach japońskich oraz w sekcji azjatyckiej żywności w niektórych supermarketach.