Pan Seared Wild Rockfish and Soft Shell crab Tempura with imbir and Yuzu Glaze, ogórek and tosty Nori
Pan Seared Wild Rockfish i Soft Shell Crab Tempura z imbirem i glazurą Yuzu, ogórkiem i opiekanym Nori może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1585 kalorii. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $10.3 za porcję. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 2 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ogórek, koncentrat soku yuzu, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron z kraba z miękkiej skorupki z pesto Kolendro-imbirowym, Panko-crusted Soft Shell Crab With Ginger Ponzu Sauce, oraz Smażony Krab Z Miękkiej Skorupki dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. w głębokim rondlu rozgrzej olej rzepakowy do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
W średniej misce wrzucić ogórki z octem ryżowym, odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Gałązki Kopru Włoskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W małym rondlu na średnim ogniu połączyć około 1 łyżki oleju rzepakowego i imbiru. Gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodać śmietanę i sok z limonki, gotować aż zmniejszy się o połowę. Składamy mięso krabowe, doprawiamy solą, odstawiamy.
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Na talerzu ułożyć mąkę. Doprawić solą i lekko zagrzebać w mące, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rockfish
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Na dużej patelni na średnim ogniu, podgrzać około 1 łyżka oleju rzepakowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj rockfish, skórkę w dół, aż skóra będzie chrupiąca, około 2 minut. Flip i gotować na brązową drugą stronę, O 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rockfish
8
Usuń filety na deskę do krojenia, pokrój filety na pół poziomo. Górna połowa kawałków z mieszaniną kraba i kanapki z powrotem razem. Porcje owiń pojedynczo woskowanym lub pergaminowym papierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krab
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Deska Do Krojenia
9
Umieścić na blasze do pieczenia i piec, aż ryba jest gotowane przez i krab farsz jest gorący, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
Krab
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
10
Tymczasem kraby zanurzamy w cieście Tempura i smażymy do lekko brązowego i chrupiącego, około 3 minut, szybko odcedzamy na papierowym ręczniku i kroimy na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
11
Podawać: na spodzie talerza umieść kilka plastrów ogórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru Włoskiego
12
Mżawka z polewą Yuzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Yuzu
13
Z woskowanego papieru zdjąć skałę i posypać boki płatkami Nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rockfish
Nori
14
Umieść rockfish na ogórku, talerz kraba z miękkiej skorupki obok ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru Włoskiego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Krab
15
Posypać szalotki i chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
16
Posypać pozostałymi płatkami Nori i w każdej połówce kraba włożyć tosty Nori Triangle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krab
Nori
17
W średniej misce ze stali nierdzewnej ubić razem mąkę ryżową, skrobię kukurydzianą, sól i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Ryżowa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
18
Wlać wodę sodową. Przechowywać w lodówce lub przechowywać to ciasto na lodzie, aż będzie gotowy do smażenia. Może być konieczne ubijanie w dodatkowej mące lub wodzie, aby wyregulować ciasto, jeśli stoi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Gazowana
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
19
W małym rondlu na średnim ogniu połącz imbir, sok pomarańczowy, sok yuzu, sos sojowy i pastę czosnkową chili. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Jak Zazdrość Anioła
Sok Yuzu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
20
Tymczasem w średnim rondlu na średnim ogniu połączyć cukier i 1 łyżkę wody. Gotować, bez mieszania, aż mieszanina zmieni ciemny bursztynowy kolor, około 5 do 10 minut, wirując patelnię od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, Obrane
21
Gdy cukier osiągnie pożądany kolor, ostrożnie ubijaj gotującą się mieszankę yuzu. Powrót do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, Opcjonalnie
Yuzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
22
Skrobię kukurydzianą ubić z wystarczającą ilością wody, aby utworzyć gładką zawiesinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
23
Mieszankę skrobi kukurydzianej ubić w mieszaninie yuzu trochę na raz, pozwalając jej powrócić do wrzenia między dodatkami, aż mieszanina zgęstnieje do glazury. Możesz nie potrzebować całej skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Przygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Yuzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
24
Rozerwać nori na małe kawałki. Zmielić na drobny proszek partiami w młynku do kawy lub przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
Nori
25
Za pomocą ostrego noża przeciąć nori na 12 małych trójkątów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up
26
Na średniej patelni na średnim ogniu dodaj olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, Obrane
27
Dodać Trójkąty, gotować, obracając raz, aż chrupiące i błyszczące z obu stron, o 30 sekund do 1 minuty na stronę.
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.