Pan Seared Wild Rockfish and Soft Shell crab Tempura with imbir and Yuzu Glaze, ogórek and tosty Nori

Pan Seared Wild Rockfish and Soft Shell crab Tempura with imbir and Yuzu Glaze, ogórek and tosty Nori
Pan Seared Wild Rockfish i Soft Shell Crab Tempura z imbirem i glazurą Yuzu, ogórkiem i opiekanym Nori może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 50g białka, 85 g tłuszczu, oraz w sumie 1585 kalorii. Ten pescatariański przepis służy 6 i kosztuje $10.3 za porcję. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 2 godziny. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz ogórek, koncentrat soku yuzu, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron z kraba z miękkiej skorupki z pesto Kolendro-imbirowym, Panko-crusted Soft Shell Crab With Ginger Ponzu Sauce, oraz Smażony Krab Z Miękkiej Skorupki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F. w głębokim rondlu rozgrzej olej rzepakowy do 375 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
W średniej misce wrzucić ogórki z octem ryżowym, odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
3
W małym rondlu na średnim ogniu połączyć około 1 łyżki oleju rzepakowego i imbiru. Gotować, aż pachnące, o 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
4
Dodać śmietanę i sok z limonki, gotować aż zmniejszy się o połowę. Składamy mięso krabowe, doprawiamy solą, odstawiamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
CrabmeatCrabmeat
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Na talerzu ułożyć mąkę. Doprawić solą i lekko zagrzebać w mące, wytrząsając nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
RockfishRockfish
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
6
Na dużej patelni na średnim ogniu, podgrzać około 1 łyżka oleju rzepakowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Chipotle, Grubo PosiekanaPapryczka Chipotle, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
7
Dodaj rockfish, skórkę w dół, aż skóra będzie chrupiąca, około 2 minut. Flip i gotować na brązową drugą stronę, O 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
RockfishRockfish
8
Usuń filety na deskę do krojenia, pokrój filety na pół poziomo. Górna połowa kawałków z mieszaniną kraba i kanapki z powrotem razem. Porcje owiń pojedynczo woskowanym lub pergaminowym papierem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Umieścić na blasze do pieczenia i piec, aż ryba jest gotowane przez i krab farsz jest gorący, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
KrabKrab
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
10
Tymczasem kraby zanurzamy w cieście Tempura i smażymy do lekko brązowego i chrupiącego, około 3 minut, szybko odcedzamy na papierowym ręczniku i kroimy na pół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
11
Podawać: na spodzie talerza umieść kilka plastrów ogórka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
12
Mżawka z polewą Yuzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
YuzuYuzu
13
Z woskowanego papieru zdjąć skałę i posypać boki płatkami Nori.
Składniki, których będziesz potrzebować
RockfishRockfish
NoriNori
14
Umieść rockfish na ogórku, talerz kraba z miękkiej skorupki obok ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
KrabKrab
15
Posypać szalotki i chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
16
Posypać pozostałymi płatkami Nori i w każdej połówce kraba włożyć tosty Nori Triangle.
Składniki, których będziesz potrzebować
KrabKrab
NoriNori
17
W średniej misce ze stali nierdzewnej ubić razem mąkę ryżową, skrobię kukurydzianą, sól i imbir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka RyżowaMąka Ryżowa
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
18
Wlać wodę sodową. Przechowywać w lodówce lub przechowywać to ciasto na lodzie, aż będzie gotowy do smażenia. Może być konieczne ubijanie w dodatkowej mące lub wodzie, aby wyregulować ciasto, jeśli stoi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda GazowanaWoda Gazowana
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated1 Uncja Likieru Fuzyjnego X-Rated
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
19
W małym rondlu na średnim ogniu połącz imbir, sok pomarańczowy, sok yuzu, sos sojowy i pastę czosnkową chili. Przynieś na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
Sok YuzuSok Yuzu
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
20
Tymczasem w średnim rondlu na średnim ogniu połączyć cukier i 1 łyżkę wody. Gotować, bez mieszania, aż mieszanina zmieni ciemny bursztynowy kolor, około 5 do 10 minut, wirując patelnię od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
21
Gdy cukier osiągnie pożądany kolor, ostrożnie ubijaj gotującą się mieszankę yuzu. Powrót do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
YuzuYuzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
22
Skrobię kukurydzianą ubić z wystarczającą ilością wody, aby utworzyć gładką zawiesinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
23
Mieszankę skrobi kukurydzianej ubić w mieszaninie yuzu trochę na raz, pozwalając jej powrócić do wrzenia między dodatkami, aż mieszanina zgęstnieje do glazury. Możesz nie potrzebować całej skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 CalaOpakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
YuzuYuzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
24
Rozerwać nori na małe kawałki. Zmielić na drobny proszek partiami w młynku do kawy lub przypraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, OpcjonalnieDodatkowa Bita śmietana I Czekoladowe Wiórki, Opcjonalnie
NoriNori
25
Za pomocą ostrego noża przeciąć nori na 12 małych trójkątów.
Składniki, których będziesz potrzebować
NoriNori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
26
Na średniej patelni na średnim ogniu dodaj olej sezamowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
27
Dodać Trójkąty, gotować, obracając raz, aż chrupiące i błyszczące z obu stron, o 30 sekund do 1 minuty na stronę.
28
Osuszyć na ręcznikach papierowych.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki

Składniki

6krewetki i żyłkiOlej rzepakowy, w razie potrzebyOlej rzepakowy, w razie potrzeby13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaAzjatycka pasta czosnkowa chili, np. sambal oelekAzjatycka pasta czosnkowa chili, np. sambal oelek2831 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.Club sodaClub soda1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy43 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamrożony groszek cukrowymrożony groszek cukrowy1ogórek bez pestek, cienko pokrojonyogórek bez pestek, cienko pokrojony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka uniwersalnamąka uniwersalna12 łyżeczki czosnku w proszkuimbir mielonyimbir mielony1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreodrobno posiekany imbirdrobno posiekany imbir2Batoniki toffi Heathimbir mielonyimbir mielony1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1pomarańczowy, soczystypomarańczowy, soczysty2Batoniki toffi HeathRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy6krewetki i żyłkiSól koszernaSól koszerna1limonka, ok. 2 łyżkilimonka, ok. 2 łyżki2271 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.kostka krabowa, zbieranakostka krabowa, zbierana1arkusznorinori9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweolej z orzeszków ziemnych, do smażeniaolej z orzeszków ziemnych, do smażenia6kraby soft shell, czyszczonekraby soft shell, czyszczone2świeże czerwone chili, cienko pokrojone, sadzoneświeże czerwone chili, cienko pokrojone, sadzone2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemąka ryżowamąka ryżowa13 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego8501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.filety z dzikich ryb skalistych, skóra nafilety z dzikich ryb skalistych, skóra na1pęczkiszalotki, tylko zielona część, cienko pokrojoneszalotki, tylko zielona część, cienko pokrojone1Podwójnie nadziewane ciasteczka OreoSzczypta białego sezamuSzczypta białego sezamu1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos sojowy litesos sojowy lite1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie12 łyżeczki czosnku w proszkukońcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 4końcówki do ciast – okrągłe końcówki nr 43551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekoncentrat soku yuzukoncentrat soku yuzu

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Santa Margherita Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn