Pan De Sal II
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Pan De Sal II spróbować. Jedna porcja zawiera 251 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 18. Na 18 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Allrecipes ma 132 fanów. Jeśli masz aktywne drożdże, mleko, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 41%, co jest dobre. Podobne przepisy to Pan Bagnat, Pan Haggerty, oraz One-Pan Texas Hash.
Instrukcje
Podgrzać mleko w małym rondlu, aż bąbelki; usunąć z ognia.
Dodać masło i cukier; mieszać do rozpuszczenia.
Wlać schłodzoną mieszaninę mleka do dużej miski do mieszania.
Dodać drożdże i wymieszać do rozpuszczenia.
Dodać sól, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia i 4 szklanki mąki; dobrze wymieszać, aby połączyć.
Dodaj pozostałą mąkę, 1/2 szklanki na raz, dobrze mieszając po każdym dodaniu. Gdy ciasto się połączy, odwróć je na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 8 minut.
Lekko naoliwić dużą miskę do mieszania, umieścić ciasto w misce i obrócić, aby pokryć olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość, około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C).
Opróżnić ciasto i obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ciasto podzielić na 12 równych kawałków i uformować w okrągłe.
Ułożyć bułki na 2 lekko nasmarowanych blachach do pieczenia. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia objętości, około 40 minut.
Posypać bułką tartą i piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez około 15 do 20 minut lub aż wierzchołki będą złociste.