Paluszki z parmezanem
Parmezanowe paluszki serowe mogą być dokładnie tym przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka , 27 g tłuszczu i łącznie 428 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Za 1,03 USD za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis lubi 60 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i kup chleb, parmezan, płatki pietruszki i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Od przygotowania do podania na talerzu ten przepis zajmuje około 20 minut . Jest on dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 53% , co jest dobrym wynikiem. Podobne przepisy to Parmezanowo-czosnkowe paluszki tilapiowe , Smażone paluszki serowe i Pieczone paluszki cukinii w sosie panko .
Instrukcje
W misce ubij jajka z mlekiem. Zanurz cztery kromki chleba w mieszance jajecznej; umieść każdą między dwoma zwykłymi kromkami.
Pokrój każdy stos na trzy paski.
Wymieszaj parmezan i pietruszkę. Zanurz wszystkie strony każdego paska w maśle; obtocz w mieszance serowej.
Układać w odstępach 2 cali na nieposmarowanej blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 375° przez 10–12 minut lub do lekkiego zrumienienia.