Paluszki z kurczaka smażone w sosie kreolsko-musztardowym

Paluszki z kurczaka smażone w sosie kreolsko-musztardowym
Paluszki z kurczaka smażone w sosie kreolsko-musztardowym wymagają około 45 minut od początku do końca. Na 2,31 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 385 kalorii, 29g białka, oraz 22g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Jeśli masz Cajun przyprawy, mąka, Kreol musztarda sos, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Niewiele osób lubiło to danie główne. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 59%. Podobne przepisy to Piekarnik" smażone " paluszki z kurczaka z sosem miodowo-musztardowym, Paluszki Smażone Z Kurczaka, oraz Paluszki Smażone Z Kurczaka.

Instrukcje

1
Wymieszaj przyprawę Cajun do podstawowej marynaty, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego1/2 Puszki (3 Uncje) Koncentratu Pomidorowego
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2
Umieść stek w wytrzymałej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym; dodaj mieszaninę marynaty. Uszczelnić i schłodzić 3 godziny, obracając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z FlankiStek Z Flanki
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
3
Wyjąć stek z marynaty, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
4
Stek pokroić na pół wzdłuż; połówki pokroić po przekątnej w poprzek ziarna na paski o grubości 1/2 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
5
Ubić razem jajka i ostry sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
6
Mąkę połączyć z 3 dodatkami. Dip paski stek w mieszaninie jaj; pogłębiać w mieszaninie mąki. Przykryć i schłodzić 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Śliwki Duszone Lub Inne OwoceŚliwki Duszone Lub Inne Owoce
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
7
Wlać olej na głębokość 4 cali w holenderskim piekarniku; podgrzać do 37
Składniki, których będziesz potrzebować
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Porwane świeże Liście PietruszkiPorwane świeże Liście Pietruszki
8
Smaż paski steków partiami 10 minut lub do złotego koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
9
Podawać z sosem kreolsko-musztardowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda KreolskaMusztarda Kreolska
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Wild & Wilder ekshibicjonisty Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia13
Magazyn