Paluszki kruche z cukrem i przyprawami
Cukier-and-Spice Shortbread Sticks może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 89 kalorii. Ten przepis służy 48. Na 9 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 5 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką sok jabłkowy, mąkę, mocno brązowy cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Podobne przepisy to Paluszki Z Orzechami Laskowymi, Chocolate Orange Shortbread Sticks, oraz Chocolate Drizzled Coconut Shortbread Cookie Sticks.
Instrukcje
W dużej misce, połączyć brązowy cukier, masło, wanilia i jajko; beat do światła i puszyste.
Dodać mąkę i 3/4 łyżeczki przyprawy do szarlotek; dobrze wymieszać. Ciasto podzielić na pół; każdą połowę uformować na spłaszczony dysk. Owiń każdy w folię; przechowywać w lodówce około 1 godziny dla łatwiejszej obsługi.
Piekarnik rozgrzać do 177°. na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkować połowę ciasta na raz do prostokąta o wymiarach 12x6 cali. Pozostałą połowę ciasta przechowywać w lodówce.
Przekrój prostokąt ciasta wzdłuż na pół; pokrój każdą połowę na pałeczki o szerokości 1 cala.
Umieść patyki 1/2 cala od siebie na nieprzetworzonych arkuszach ciasteczek.
Piec w temperaturze 350 ° F. przez 12 do 15 minut lub do momentu, gdy krawędzie będą jasnobrązowe. Natychmiast usuń z arkuszy plików cookie. Schłodzić 10 minut lub do całkowitego ostygnięcia.
Tymczasem, w małej misce, wymieszać wszystkie składniki glazury, aż gładkie, dodając wystarczającą ilość soku jabłkowego dla pożądanej konsystencji glazury.
Rozłóż glazurę na szczytach ciastek.
Odstawić do momentu ustawienia glazury przed przechowywaniem.