Palmiers (Uszy Słonia)
Jeśli masz w pobliżu 1 godzina do spędzenia w kuchni, Palmiers (uszy słonia) może być doskonałym bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.55 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 716 kalorii. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 380 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz dużo cukru granulowanego, ryb i owoców morza, wieprzowiny i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pesto Palmiers (basil Pesto Elephant Ears), Domowe Uszy Słonia, oraz Chrupiące Uszy Słonia.
Instrukcje
Rozwałkować ciasto francuskie, posypać cukrem: Rozgrzej piekarnik do 204°.
Posypać około 1/4 szklanki cukru na stacji roboczej.
Rozwałkuj ciasto francuskie do około 10x12 cali.
Posyp kolejne 1/4 szklanki cukru (i przyprawy, jeśli używasz) na ciasto.
Zwinąć lewą pionową stronę do wewnątrz, zatrzymując się w środku ciasta.
Zwinąć prawą stronę ciasta. Dwie rolki powinny się spotkać na środku i dotykać. Delikatnie przyciśnij obie strony. Powtórz z innym ciastem francuskim, które możesz mieć.
Schłodzić ciasto w lodówce przez co najmniej pół godziny.
Formy ciastek pokroić z pni ciasta, posypać cukrem: zaczynając od jednego końca, odciąć kawałki pni, w plastrach o grubości około 1/2 cala. Lekko posypać cukier z każdej strony. Szczypta i naciśnij boki dwóch rolek razem, aby upewnić się, że nie rozwijają się podczas pieczenia.
Umieścić na wyłożonych blach do pieczenia. Palmiers znacznie zwiększy rozmiar, więc pozostaw dużo miejsca między każdym ciastkiem i piecz tylko kilkanaście na raz.
Piec: Ustaw tacę na środku piekarnika.
Piec w temperaturze 400 ° F przez około 10-15 minut lub do momentu karmelizacji cukru.
Schłodzić na stojaku: pozostawić do ostygnięcia na stojaku przez 10 minut.