Palmiers (Uszy Słonia)

Palmiers (Uszy Słonia)
Jeśli masz w pobliżu 1 godzina do spędzenia w kuchni, Palmiers (uszy słonia) może być doskonałym bezmleczne przepis do wypróbowania. Ten przepis służy 1 i kosztuje $1.55 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 716 kalorii. Jest on dostarczany przez proste przepisy. 380 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz dużo cukru granulowanego, ryb i owoców morza, wieprzowiny i kilku innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pesto Palmiers (basil Pesto Elephant Ears), Domowe Uszy Słonia, oraz Chrupiące Uszy Słonia.

Instrukcje

1
Rozwałkować ciasto francuskie, posypać cukrem: Rozgrzej piekarnik do 204°.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
2
Posypać około 1/4 szklanki cukru na stacji roboczej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3
Rozwałkuj ciasto francuskie do około 10x12 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
4
Posyp kolejne 1/4 szklanki cukru (i przyprawy, jeśli używasz) na ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
1
Zwinąć lewą pionową stronę do wewnątrz, zatrzymując się w środku ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
2
Zwinąć prawą stronę ciasta. Dwie rolki powinny się spotkać na środku i dotykać. Delikatnie przyciśnij obie strony. Powtórz z innym ciastem francuskim, które możesz mieć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok1/4 Szklanki Ananasa, Obranego I Pokrojonego W Kostkę O Boku 1/2 Cala (ok
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3
Schłodzić ciasto w lodówce przez co najmniej pół godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
4
Formy ciastek pokroić z pni ciasta, posypać cukrem: zaczynając od jednego końca, odciąć kawałki pni, w plastrach o grubości około 1/2 cala. Lekko posypać cukier z każdej strony. Szczypta i naciśnij boki dwóch rolek razem, aby upewnić się, że nie rozwijają się podczas pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
5
Umieścić na wyłożonych blach do pieczenia. Palmiers znacznie zwiększy rozmiar, więc pozostaw dużo miejsca między każdym ciastkiem i piecz tylko kilkanaście na raz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owocowy Roll-upOwocowy Roll-up
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
6
Piec: Ustaw tacę na środku piekarnika.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
7
Piec w temperaturze 400 ° F przez około 10-15 minut lub do momentu karmelizacji cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
8
Schłodzić na stojaku: pozostawić do ostygnięcia na stojaku przez 10 minut.
9
Serwuj i ciesz się!

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port, Sparkling Rose, Wino Musujące

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje dla Palmiers. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje1
Ocena Zdrowia16
Magazyn