Palacsinta babci Ireny (naleśniki Węgierskie)
Grandman Irena ' s Palacsinta (Węgierskie naleśniki) może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 328 kalorii, 6G białka, oraz 21 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 55 centów za porcję. Mieszanka cukru, słodko-gorzka czekolada, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 9 godzin i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 26%, co jest raczej złe. Spróbuj Węgierska Palacsinta (Naleśniki), Węgierskie naleśniki z masłem orzechowym i dżemem: Palacsinta, oraz Wyznanie #145: mam słabość do naleśników ... łatwe naleśniki Nutella dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mąkę połączyć z jajkami i wymieszać na gładką masę.
Dodać mleko, woda gazowana, olej roślinny, i sól i wymieszać do połączenia; przechowywać w lodówce ciasto na noc.
Aby zrobić naleśniki, podgrzej lekko nasmarowaną patelnię na średnim ogniu.
Wyjąć ciasto z lodówki i dobrze wymieszać.
Wlać 1/4 szklanki ciasta na patelnię i gotować naleśnik przez około minutę. Odwróć go i gotować przez kolejną minutę, lub do złotego koloru.
Wyjmij naleśnik z patelni i umieść go na woskowanym papierze. Powtórz z pozostałym cieście, układając naleśniki, trzymając je oddzielnie woskowanym papierem.
Aby nadzienie, połącz posiekane migdały, 1/2 szklanki cukru, mleko, ekstrakt waniliowy i rum (w razie potrzeby) w rondlu. Gotować i mieszać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści i mieszanina będzie kremowa. Pozostawić do ostygnięcia lekko przed napełnieniem naleśniki.
Do polewy czekoladowej, połączyć wodę, 1/2 szklanki cukru, i czekolady w rondlu i gotować na małym ogniu tylko do roztopienia czekolady.
Wyjmij patelnię z ognia i dodaj margarynę, mieszając, aż stopi się i połączy.
Rozłóż 1 czubatą łyżkę nadzienia migdałowego na każdy naleśnik, zwijając je i umieszczając na talerzu. (Będziesz miał 10 do 15 łącznie, w zależności od ich wielkości.)
Polewę czekoladową polewamy półmiskiem zwiniętych naleśników. W razie potrzeby podgrzej talerz w kuchence mikrofalowej przez około 30 sekund przed podaniem.